ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-1: Απόδραση από το «Γεντί Κουλέ» με Καμαρά «εκτελεστή»

Σε ένα γήπεδο που ο Ολυμπιακός πέρσι ηττήθηκε με σκορ 1-0 και έχασε πολύτιμο έδαφος στη διεκδίκηση του τίτλου κατάφερε και πέρασε νικηφόρα με το ίδιο σκορ.

Το γκολ του Μαντί Καμαρά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, μπορεί να μην ήταν καταιγιστικοί όπως σε άλλα ματς, όμως, αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι οι βαθμοί. Ο Ολυμπιακός εφαρμόζοντας σωστά την τακτική του απέναντι σε μία καλή ομάδα κατάφερε να αποδράσει από το Ηράκλειο. Ο ΟΦΗ έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, όμως ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε στο Ηράκλειο. Επεισοδιακό ήταν το φινάλε του αγώνα με τον Σεμέδο να δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά τη λήξη και να αποβάλλεται έπειτα από ένταση που δημιουργήθηκε με τον Σόουζα.

Εκπλήξεις δεν είχε ενδεκάδα που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3 και τους έντεκα που έπαιξαν κόντρα στον Άρη. Ο Γιώργος Σίμος από την πλευρά του παρέταξε τον ΟΦΗ με το κλασσικό 4-2-3-1 και με τον Βαζ να καλύπτει το κενό του Τσιλιανίδη στη δεξιά πλευρά της επίθεσης και τον Σεμέντο να παίζει αριστερά, ο Νέιρα αγωνίστηκε πίσω από τον Φιγκεϊρέδο. Μεγιάδο και Στάικος ήταν οι δύο ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στα χαφ.

Το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα. Οι δύο ομάδες πρόσεχαν πολύ τα νώτα τους στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο ΟΦΗ πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να απειλήσει με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Τις περισσότερες από αυτές τις «καθάρισαν» εύκολα οι Μπα, Σεμέδο και στο 14’ ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά με τον Τσιμίκα να κάνει τη σέντρα από αριστερά και τον Γκιγιέρμε στο δεύτερο δοκάρι να αστοχεί σε κεφαλιά. Στο 15’ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ γκολ του Μασούρα, ο οποίος σκόραρε έπειτα από σέντρα του Ελ Αραμπί. Στο 17’ ήταν η σειρά του ΟΦΗ να απειλήσει με τον Σεμέντο, ενώ στο 21’ ο Στάικος αστόχησε από καλή θέση.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει μπλοκάρει από την τακτική του ΟΦΗ. Η ομάδα του Σίμου είχε προσαρμοστεί πάνω στον Βαλμπουενά. Δεν του επέτρεψαν να πάρει πολλές πρωτοβουλίες, αλλά κι όταν έπαιρνε τη μπάλα αμέσως δεχόταν μεγάλη πίεση. Ο τρόπος που έπαιξε η ομάδα της Κρήτης είχε βγάλει εκτός παιχνιδιού και τον Γκιγιέρμε, ο οποίος επίσης δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει.

Από το 30’ και μετά ο ΟΦΗ έβγαλε και πάλι επιθετικότητα στο γήπεδο και πίεσε τον Ολυμπιακό. Κάπου εκεί ο Μαρτίνς βλέποντας ότι η ομάδα του δεν βρίσκει λύσεις έδωσε εντολή στον Μαντί Καμαρά να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να βγει πιο ψηλά για να πιέσει τον ΟΦΗ. Πράγματι από εκείνο το σημείο και μετά ο ΟΦΗ είχε αρχίσει να αισθάνεται τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σεμέδο έκανε το γέμισμα με στόχο τον Ελ Αραμπί, ο οποίος πίεσε ωραία τον Γιαννούλη, του πήρε τη μπάλα και πάσαρε για τον Καμαρά, ο οποίος ήταν στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 0-1.

Δεν το καθάρισε και πίεσε ο ΟΦΗ
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο δυνατά και έψαχνε το δεύτερο γκολ. Η ομάδα του Πειραιά ήθελε να «κλειδώσει» τη νίκη και στο 51’ λίγο έλειψε να γίνει αυτό όταν ο Κουτρουμπής γύρισε άτσαλα τη μπάλα στον Σωτηρίου, που ήταν εκτός εστίας και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό του δοκάρι. Στο 55’ ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσιμίκα στον Νέιρα. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και φάνηκε πως δεν υπήρχε παράβαση. Στο 66’ φώναξε ο Ολυμπιακός για πέναλτι όταν ο Ελ Αραμπί με μαγική μπαλιά βρήκε τον Μασούρα, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Σωτηρίου, αλλά και εδώ η φάση ήταν καθαρή. Όσο περνούσε η ώρα ο ΟΦΗ ήταν αυτός που έβγαινε στην επίθεση και πίεζε τον Ολυμπιακό. Είχε μάλιστα ένα μεγάλο διάστημα που είχε κλείσει τους Πειραιώτες στα καρέ τους και τους πίεζε. Οι Κρητικοί περισσότερο ήταν φλύαροι με τον Ολυμπιακό να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία προς το τέλος του ματς με τον Μπα. Το 1-0 όπως διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο με το γκολ του Καμαρά δεν άλλαξε, έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Ολυμπιακός πήρε ένα πολύ μεγάλο διπλό στο «Γεντί Κουλέ».

Μικρογραφία
ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-1

Γήπεδο: Θεόδωρος Βαρδινογιάννης

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Σκόρερ: 45+1 Καμαρά

Κίτρινες: 30’ Νέιρα, 33’ Τσιμίκας, 64’ Ελαμπντελαουί, 67’ Σεμέδο

Κόκκινη: 90+ Σεμέδο

Συνθέσεις:

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Κοροβέσης, Γιαννούλη, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Στάικος (74’ Σόουζα), Μεγιάδο, Νέιρα, Σεμέντο, Φιγκεϊρέδο, Βαζ (86’ Νοικοκυράκης)

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά (76’ Σουντανί), Μασούρας (69’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

Πηγή: fosonline.gr