Σε επιφυλακή τέθηκε το Χονγκ Κονγκ για τον κοροναϊό – Στους 17 έφτασαν οι νεκροί

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ βρίσκεται σε επιφυλακή για τον κοροναϊό, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της, η Κάρι Λαμ, επιβεβαιώνοντας ότι στο ασιατικό αυτό χρηματοπιστωτικό κέντρο εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα που είναι «εξαιρετικά πιθανόν» να οφείλεται στον κοροναϊό.

Μιλώντας στην ετήσια σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, η Λαμ δήλωσε επίσης ότι η βία στους επτά τελευταίους μήνες των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων έδειξε απόλυτη ασέβεια για τους ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις, προσθέτοντας ότι δεν θα ενδώσει σε αιτήματα που θα υπονόμευαν την πόλη.

Η ίδια δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τη σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής που θα εξετάσει την κατάσταση στην πόλη, ενώ έκανε έκκληση στους «βίαιους διαδηλωτές», όπως τους χαρακτήρισε, να μην καταστρέφουν το Χονγκ Κονγκ και είπε ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για τη μητρόπολη από το κράτος δικαίου.

Στους 17 οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό στην επαρχία Χουμπέι

Στους 17 ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών στην επαρχία Χουμπέι από τον νέο κοροναϊό, την ώρα που περαιτέρω αύξηση καταγράφει και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο την επαρχιακή κυβέρνηση.

Η επαρχία Χουμπέι έκανε λόγο για 444 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού –ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πρωτεύουσά της Ουχάν– τα οποία καταμετρήθηκαν μέχρι τις 8 το βράδυ τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας).

Ο προηγούμενος απολογισμός στην Κίνα ανερχόταν σε 9 νεκρούς, όλοι τους στην επαρχία Χουμπέι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ