Έκανε το “μπαμ” η Λειψία: 1-0 την Τότεναμ στο Λονδίνο

Σπουδαίο «διπλό» των Γερμανών στο Λονδίνο με πέναλτι – γκολ του Τίμο Βέρνερ, πλήρωσε τις ελλείψεις της η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο «μικρός Μουρίνιο» Γιούλιαν Νάγκελσμαν έχει ακόμα πολλά… ψωμιά για να φτάσει (αν θα τα καταφέρει ποτέ) τον αυθεντικό Ζοσέ. Στην πρώτη τους κόντρα στο Λονδίνο, όμως, ο προπονητής της Λειψίας έδωσε ρεσιτάλ από τον πάγκο, εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες της Τότεναμ και οδήγησε την ομάδα του σε σπουδαία νίκη (1-0), η οποία της δίνει προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.

Το πρώτο 45λεπτο άνηκε (σχεδόν) αποκλειστικά στην Λειψία, η οποία στο πρώτο λεπτό είχε τριπλή ευκαιρία (!) για να προηγηθεί, με τον Ουγκό Γιορίς και το δοκάρι να σταματούν Τίμο Βέρνερ και Ανχελίνιο.

Ο Γάλλος αρχηγός της Τότεναμ έκανε τέσσερις επεμβάσεις στο πρώτο μέρος, στο οποίο οι Γερμανοί είχαν 13 τελικές προσπάθειες (!), κυριαρχώντας απόλυτα της ομάδας του Μουρίνιο, η οποία προσπαθούσε ανεπιτυχώς να απαντήσει με πιο δραστήριο τον Στίβεν Μπεργκβάιν.

Οι απουσίες των Χάρι Κέιν και Χέουνγκ Μιν Σον, όπως είναι λογικό, βάρυναν πολύ την επιθετική λειτουργία των Λονδρέζων, οι οποίοι μάλλον έφυγαν ευχαριστημένοι για τα αποδυτήρια, βλέποντας το 0-0 στα μάτριξ.

Βέρνερ, ο… δίκαιος

Η Τότεναμ προσπάθησε να μπει πιο δυνατά στην επανάληψη, αλλά δεν έπεισε ότι μπορούσε να τα καταφέρει. Η Λειψία εξακολουθούσε να έχει τον πρώτο λόγο και, παρ’ ότι δεν κυριάρχησε όπως στο πρώτο, κατάφερε να φτάσει στο γκολ που δικαιούνταν.

Ο Λάιμερ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ντέιβις, ο (άψογος) Τσουνέιτ Τσακίρ έδειξε την άσπρη βούλα και ο Βέρνερ νίκησε τον ανίκητο μέχρι εκείνο το σημείο Γιορίς (57′) και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης, που σημειώνει εκτός έδρας τα πρώτα εφτά γκολ του σε αυτή!

Ο Μουρίνιο ανακάτεψε την τράπουλα, έβγαλε έναν αρνητικό, αλλά θυμωμένο Άλι, ανέβασε γραμμές και άγγιξε την ισοφάριση στο 73′, όταν ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο εκτέλεσε φάουλ και ο Πέτερ Γκούλασι ακούμπησε όσο χρειάζονταν την μπάλα, προκειμένου αυτή να πάει στο δοκάρι.

Η Λειψία προσπάθησε να… κοιμίσει τον ρυθμό στα τελευταία λεπτά, ο Λούκας Μόουρα με κοντινή κεφαλιά έχασε την τελευταία ευκαιρία και οι Γερμανοί έφυγαν με ένα πολύτιμο «διπλό» στις αποσκευές τους, αν και γνωρίζουν ότι η (ελλιπής) Τότεναμ δεν έχει πει την τελευταία της λέξη.

Στην καριέρα του, ο Ζοσέ Μουρίνιο ανέτρεψε μόλις μια φορά ζευγάρι όπου στο πρώτο ματς η ομάδα του έχασε στην έδρα της, με την Πόρτο κόντρα στον Παναθηναϊκό, το 2003 στο Κύπελλο UEFA. Στην ρεβάνς, θα ψάξει την δεύτερη «υπέρβαση» του σε πέντε απόπειρες…

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς – Οριέ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις – Ζέντσον Φερνάντες (64′ Ντομπελέ), Γουινκς – Λο Σέλσο, Άλι (64′ Λαμέλα), Μπεργκβάιν – Λούκας Μόουρα.

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκούλασι – Κλόστερμαν, Αμπαντού, Χάλστενμπεργκ – Μουκιέλε, Σάμπιτσερ, Λάιμερ (83′ Φόρσμπεργκ), Ανχελίνιο – Νκουνκού (74′ Χαϊντάρα), Σικ (77′ Πόουλσεν), Βέρνερ.

Πηγή: gazzetta.gr