«Βασίλισσα» της Μαδρίτης η Ρεάλ: «Καθάρισε» με 1-0 την Ατλέτικο

Ο Μπενζεμά έκρινε (1-0) το Derbi Madrileño, η Ρεάλ μετά το Σούπερ Καπ καθάρισε την Ατλέτικο και στη La Liga, για να αυξήσει τη διαφορά της από τη 2η Μπαρτσελόνα (ματς λιγότερο).

Ακριβώς έξι χρόνια νωρίτερα, έφευγε από τη ζωή ο θρυλικός Λουίς Αραγονές. Στο ντέρμπι της Μαδρίτης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Και λίγη ώρα αργότερα, ο Μπενζεμά, έβρισκε δίχτυα, για να τον ξεπεράσει (161 γκολ) στον ιστορικό πίνακα των σκόρερ της La Liga. Το δικό του γκολ θα χάριζε στη Ρεάλ και τη νίκη (1-0) επί της Ατλέτικο, ανεβάζοντάς τη στο +6 από την Μπαρτσελόνα που παίζει την Κυριακή.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα, αλλά οι Ροχιμπλάνκος ήταν που έστησαν ευκαιρίες και είχαν δοκάρι (24′ Κορέα). Ωστόσο, με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι αλλαγές του Ζιντάν και η αναγκαστική αντικατάσταση του Μοράτα, που άφησε την Ατλέτικο χωρίς επιθετικό, άλλαξαν εντελώς την εικόνα. Στο 56′ με ωραίο συνδυασμό και παράλληλη ασίστ του Μεντί, ο Μπενζεμά σκόραρε με εξ επαφής πλασέ στην κίνηση.

Μέχρι το φινάλε έπεσε ο ρυθμός, η Ατλέτικο δεν βρήκε την παραμικρή αντίδραση και ξέμεινε στο ντεφορμάρισμά της 5η στο πρωτάθλημα και με πέντε αγώνες δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις (δεύτερη φορά στην εποχή Σιμεόνε). Η Ρεάλ όμως βιώνει το εντελώς αντίθετο. Μετράει 21 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις αήττητη (16 νίκες) και για πρώτη φορά στην ιστορία της στην 22η αγωνιστική έχει δεχτεί μόνο 13 γκολ (14 είχε το 1961-’62, 1987-’88).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Μεντί, Καζεμίρο, Βαλβέρδε, Κρόος (46′ Βινίσιους), Μόντριτς, Ισκο (46′ Λούκας Βάθκεθ), Μπενζεμά

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Σάβιτς, Φελιπε, Βρσάλικο, Λοντι, Παρτέι (74′ Καμέγιο), Γιορέντε, Σαούλ, Βιτόλο (72′ Καράσκο), Κορέα, Μοράτα (50′ Λεμάρ).

Πηγή: gazzetta.gr