ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 0-1: Εύκολη νίκη και πρόκριση για τον Δικέφαλο στο ΟΑΚΑ

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται από χθες το βράδυ ο ΠΑΟΚ! Μετά το 2-0 της Τούμπας ο Δικέφαλος του Βορρά νίκησε και στο ΟΑΚΑ με 1-0 τον Παναθηναϊκό και πήρε μια σχετικά άνετη πρόκριση στους “4” του θεσμού.

Οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν μόλις στο 11′ το γκολ που τους έδωσε τη νίκη με “δράστη” τον Σφιντέρσκι και δημιουργό τον Πέλκα και ουσιαστικά “κλείδωσαν” από νωρίς στο ματς το εισιτήριό τους για την επόμενη φάση, όπου έχει περάσει ήδη ο Ολυμπιακός.

Πώς παρατάχθηκαν

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης, ξεκινώντας τον Διούδη στο τέρμα, τους Σένκεφελντ και Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας, τον Γιόχανσον στο δεξί άκρο και τον Χατζηθεοδωρίδη στο αριστερό στη θέση του τραυματία Ινσούα. Οι Δώνης και Κουρμπέλης ήταν τα δύο χαφ, τριάδα μπροστά από αριστερά προς τα δεξιά ήταν οι Χατζηγιοβάνης, Ζαχίντ και Νατζ και στην επίθεση ο Μακέντα.

Από πλευράς ΠΑΟΚ ο Αμπέλ Φερέιρα ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1, με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Βαρέλα και Ίνγκασον στα στόπερ, τον Βιεϊρίνια δεξιά και τον Γιαννούλη αριστερά. Στα χαφ ήταν οι Μίσιτς και Μαουρίσιο, στις πτέρυγες οι Μπίσεσβαρ και Λημνιός, με τον Πέλκα να παίρνει θέση πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Σφιντέρσκι.

Το ματς

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων καταφέρνοντας να απειλήσει μόλις στο 2′, όταν ο Μπίσεσβαρ μπήκε στην περιοχή από πλάγια αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε, απέκρουσε ο Διούδης σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πιάσει στον… ύπνο τον Παναθηναϊκό πιέζοντας για ένα γρήγορο γκολ που θα έκρινε τα πάντα.

Παρόλα αυτά, στο 9′ οι Πράσινοι έχασαν τεράστια ευκαιρία, όταν ο Χατζηθεοδωρίδης μπήκε στην περιοχή μετά από πάσα του Χατζηγιοβάνη και φάτσα με τον Πασχαλάκη σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Αυτό που δεν έκανε το Τριφύλλι, το κατάφερε δύο λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Πέλκα. Ο άσος του Δικεφάλου έκανε πανέμορφη προσπάθεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και έδωσε στον Σφιντέρσκι στην καρδιά της “πράσινης” άμυνας, ο οποίος με γυριστό σουτ νίκησε τον Διούδη για το 0-1.

Το γκολ σόκαρε τους γηπεδούχους, που ήξεραν ότι ήθελαν τέσσερα πλέον γκολ για να προκριθούν (μετά το 2-0 του πρώτου ματς), δίνοντας στον ΠΑΟΚ τεράστια αυτοπεποίθηση και πολλές προϋποθέσεις στην ανοιχτή άμυνα των γηπεδούχων και για δεύτερο τέρμα. Από την μεριά τους οι παίκτες του Γιώργου Δώνη προσπάθησαν να ανέβουν στο γήπεδο και είχαν μια καλή φάση στο 31′ με ένα σουτ του Χατζηθεοδωρίδη που κόντραρε και ανάγκασε τον Πασχαλάκη να πέσει στην δεξιά του γωνία για να αποκρούσει.

Στο 33′ ο Πέλκας έδωσε αριστερά στον Μπίσεσβαρ, αλλά το πλασέ του Ολλανδού μέσα από την περιοχή ήταν κακό, με αποτέλεσμα να μην αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο βρήκε τον ΠΑΟΚ μια… ανάσα από τα ημιτελικά με αυτό το 0-1.

Ο Γιώργος Δώνης προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, περνώντας στο παιχνίδι τους Αγιούμπ (έκανε ντεμπούτο), Περέα και Μπουζούκη, που όμως δεν κατάφεραν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στους Πράσινους.

Στο 71′ η μπάλα έφτασε στον Περέα μετά από γύρισμα του Γιόχανσον, όμως ο πρώτος δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, αν και ήταν και σε θέση οφσάιντ. Στο 85′ ο Μακέντα έχασε καλή στιγμή, όταν έπιασε ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως είδε την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο 89′ ο Ιταλός φορ του Τριφυλλιού έκανε νέο καλό σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν “παρών” και απέκρουσε, κρατώντας το 0-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, που σήμανε μια άνετη πρόκριση του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Κουρμπέλης, Νάγκι (46’ Αγιούμπ), Ζαχίντ (70’ Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (58’ Περέα), Μακέντα.

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Βεϊρίνια, Βαρέλα (86’ Μιχαηλίδης), Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (63’ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι (72’ Άκπομ).

Πηγή: sportdog.gr