Superleague: Ολοκληρώθηκε η απολογία της ΠΑΕ Ξάνθη

Ολοκληρώθηκε η απολογία της ΠΑΕ Ξάνθη στο πειθαρχικό όργανο της διοργανώτριας αρχής, αναφορικά με το μετοχολόγιό της. Πρόκειται για την υπόθεση που ήταν να εκδικαστεί την περασμένη Δευτέρα (17/2) και η οποία πήρε αναβολή για σήμερα. Ο πρωτοδίκης και αναπληρωτής αθλητικός δικαστής, Χριστόφορος Μάρκου, έδωσε προθεσμία ως το μεσημέρι (12:00) της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου για την κατάθεση των υπομνημάτων.

Στην αγόρευσή του, ο εκπρόσωπος του Πολυχρόνη Συγγελίδη (Χριστοδούλου) ανέφερε: «Στις 4/12 η Insports υποβλήθηκε η αίτηση, στις 19/12 υπογράφηκε ένα προσύμφωνο, στις 7/3 κλήθηκε να δώσει στοιχεία, 21/3 τα κατέθεσε και 26/3 έπεσαν οι υπογραφές. Στις 31/12 έγινε η εξόφληση. Ουδεμία παράβαση έγινε, η μεταβίβαση έγινε νομίμως μετά την άδεια της ΕΕΑ. Μιλάμε για μεταβίβαση από Πανόπουλο και Συγγελίδη σε μία εταιρεία που ανήκει στον Πανόπουλο και τον Συγγελίδη, με τα ίδια ποσοστά. Η μεταβίβαση έγινε για λόγους εξορθολογισμού του ομίλου. Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς θα επικυρώσετε μία βαρεία παράβαση χωρίς να εξετάσετε το θέμα της πολυϊδιοκτησίας. Δεν άλλαξε ο απώτερος μέτοχος, προφανώς εκ παραδρομής δεν άλλαξε ο μέτοχος στον φάκελο».

O νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ξάνθη (Δετσαρίδης) συμπλήρωσε: «Έχω ένα παράπονο από αυτούς (ΕΕΑ), προέβησαν σε εντελώς αυθαίρετες προσεγγίσεις, ερμηνεύοντας το νόμο για να οδηγήσουν στο αποτέλεσμα που κατέληξε. Η άδεια δόθηκε, είναι συγκεκριμένη, ελέγχθηκαν πρόσωπα και όμως στην αιτιολογία τους στηλιτεύει το γεγονός ότι δεν αποδεικνύουμε πότε τους ενημερώσαμε. Η άδεια ήταν συγκεκριμένη, το ήξερε η ΕΕΑ. Είναι άδεια συγκεκριμένων μετοχών, συγκεκριμένης εταιρείας. Όταν η άδεια δόθηκε, αυτή από μόνη της έχει αναδρομική ισχύ»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ