ΑΕΚ-Άρης 2-1: Προβάδισμα της “Ένωσης” μετά από επεισοδιακό αγώνα

Μετά από ένα άκρως επεισοδιακό παιχνίδι, γεμάτο ένταση, καθυστερήσεις και προσωρινές διακοπές η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Άρη στο ΟΑΚΑ αλλά η πρόκριση θα κριθεί στο «Βικελίδης».

Κάτι παραπάνω από επεισοδιακός ήταν ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση επικράτησε 2-1, απέκτησε ελαφρύ προβάδισμα για τον επαναληπτικό στον οποίο ουσιαστικά θα κριθεί και το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στην πρώτη παρτίδα πάντως έπεσαν… κορμιά. Κυριολεκτικά. Το γρήγορο γκολ του Μάνταλου στο 9′ και η άμεση απάντηση του Άρη με το πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 11′ δημιούργησαν συνθήκες έντασεις που εμφανίστηκαν στο ημίχρονο με αποτέλεσμα η σέντρα στην επανάληψη να δοθεί με σχεδόν 25λεπτά καθυστέρηση!

Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Πορτογάλο ρέφερι Αρτούρ Ριμπέιρο Σοάρες Ντίας για την παράβαση που υπέδειξε στη φάση του Σβάρνα με τον Λάρσον, άνθρωποι του Άρη ήρθαν σε λεκτική μονομαχία με τους «κιτρινόμαυρους» με αποτέλεσμα ο διαιτητής και οι βοηθοί να παραμείνουν στα αποδυτήρια μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση.

Το δεύτερο ημίχρονο άργησε να ξεκινήσει με την ΠΑΕ Άρης να διαρρέει επίθεση στους διαιτητές με αφορμή το πέναλτι, όταν όμως αυτό άρχισε το θρίλερ συνεχίστηκε. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Ματίγια στο 49′ και σκόραρε με τον Βράνιες στο 57′ ωστόσο κατά τους πανηγυρισμούς σημειώθηκε νέα ένταση. Ο γυμναστής του Άρη, Λάζαρος Βαρδάκης τραυματίστηκε με τους Θεσσαλονικείς να καταγγέλουν πως δέχθηκε επίθεση από αγνώστους που δεν είχαν λόγο να βρίσκονται στο επίμαχο σημείο και να αποχωρούν από το γήπεδο με εντολή Άγγελου Χαριστέα.

Ο Πορτογάλος ρέφερι συμβουλεύτηκε το VAR για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, κι αφού πήρε το Ok πως δεν φάνηκε κάτι επιλήψιμο κάλεσε τους παίκτες του να συνεχίσουν το παιχνίδι. Με τα νεύρα να είναι τεντωμένα και την ΑΕΚ να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Αραούχο στο 76′, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε εντέλει στο 95′. Ο δικέφαλος απέκτησε έτσι μικρό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς που αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς όλα είναι ανοιχτά.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Τσιντώτας, Λόπες, Σβάρνας, Βράνιες, Μπακάκης, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Λιβάγια, Μάνταλος, Βέρντε (74΄Κλωναρίδης), Αραούχο (88΄Χριστόπουλος)

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (53΄Αμπού Μπα), Λάρσον (68΄Σόουζα), Γκάμα (95΄Ντιγκινί), Ιντέγε.

Πηγή: onsports.gr