Ο ΠΑΟΚ έπεσε στα «Πηγάδια» και το πρωτάθλημα… πάει!

Η Ξάνθη έβαλε δύσκολα στον κάκιστο ΠΑΟΚ, τον υποχρέωσε σε «γκέλα» (1-1) και πλέον η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα βρίσκεται στο -7 από τον Ολυμπιακό, βλέποντας το πρωτάθλημα να… πετάει.

Το συνεχιζόμενο κακό πρόσωπό του, έδειξε και στα «Πηγάδια» ο ΠΑΟΚ!

Η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα ήταν ξανά κάκιστη, «γκέλαρε» κόντρα στην αξιόμαχη Ξάνθη (1-1) και βλέπει τον Ολυμπιακό να έχει πάρει πλέον επτά βαθμούς διαφορά και να αγκαλιάζει τον τίτλο. «Φωνάζουν» για πέναλτι στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι, με τον Λισγάρα να γλιστράει και να βρίσκει την μπάλα με το χέρι αλλά τον διαιτητή μετά από εξέταση του VAR για… 2-3 λεπτά, να θεωρεί πως δεν έχει πρόθεση!

Με έντεκα λεπτά καθυστερήσεις ολοκληρώθηκε το παιχνίδι καθώς ο διαιτητής κοίταζε για περίπου πέντε λεπτά το VAR για το χέρι του Λισγάρα! Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ έμεινε για δεύτερο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη και καλείται να συνέλθει τις επόμενες ημέρες καθώς την Τετάρτη υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην «Τούμπα».

Αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ για το αποτέλεσμα, φωνάζοντας «βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα» προς παίκτες και τεχνικό επιτελείο!

Το ματς

Εντυπωσιακά μπήκε στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, χτυπώντας στην πρώτη του φάση. Πριν καν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι εκδήλωσαν μια πολύ ωραία και οργανωμένη επίθεση με τον Γιαννούλη να σπάει στον Ελ Καντουρί, αυτός βρήκε τον Άκπομ στην περιοχή και ο τελευταίος με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν ταχύτητα και χαλάρωσαν, δίνοντας δικαιώματα στην Ξάνθη. Οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν, όπως και την κακή κατάσταση που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα και κατάφεραν να ισοφαρίσουν πολύ γρήγορα με καρφωτή κεφαλιά του Λισγάρα στο 15ο λεπτό!

Ο ρυθμός ήταν καλός και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, αλλά σιγά σιγά άρχισε να πέφτει. Το δυνατό παιχνίδι κυριαρχούσε, οι φάσεις ήταν λιγοστές μπροστά στις δύο εστίες και τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τον «δικέφαλο του βορρά». Και αυτό γιατί λίγο πριν… βγει το ημίχρονο, ο Βαρέλα αποχώρησε με πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο και είναι αμφίβολος για τον πρώτο ημιτελικο του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Τετάρτη στην Τούμπα!

Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, με τον ΠΑΟΚ να μην είναι ουσιαστικός και να παρουσιάζει πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και στην δημιουργία φάσεων! Ο Γιαννούλης ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης των φιλοξενούμενων, δημιουργώντας ρήγματα από την αριστερή πλευρά αλλά η καλοστημένη άμυνα των γηπεδούχων ληταν κάθε φορά εκεί για να απομακρύνει κάθε κίνδυνο. Μάλιστα, οι παίκτες της Ξάνθης εκμεταλλεύονταν το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έπαιζε ψηλά και προσπάθησαν να βρουν το γκολ στην κόντρα, δημιουργώντας μία-δύο καλές στιγμές με τον Κοβάτσεβιτς.

Τα προβλήματα συνεχίζονταν για τον ΠΑΟΚ, ο Αουγκούστο δέχτηκε κίτρινη κάρτα και συμπλήρωσε επτά, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει δύο από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια των πλέι οφ. Οι Ακρίτες είχαν πλέον γυρίσει όλοι πίσω και αμύνονταν με δύο γραμμές, βάζοντας υπερβολικά δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Απείλησαν με ορισμένα σουτ από Μπίσεσβαρ και Βιεϊρίνια αλλά δεν κατάφεραν να κουνήσουν… πλεκτό! Μέχρι να έρθει η φάση του 90ου λεπτού που πήγε να βάλει «φωτιά» στο ματς όταν ο Λισγάρας γλίστρησε, η μπάλα βρήκε στον μηρό του και μετά στο χέρι του και ο διαιτητής πήγε να δει την φάση στο VAR. Αφού έκατσε αρκετά λεπτά μπροστά από την οθόνη, προφανώς θεώρησε πως δεν υπήρχε πρόθεση και πως η μπάλα πήγε πρώτα από το πόδι στο χέρι του, έδειξε το ματς να συνεχιστεί και προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ήρθε μετά από σχεδόν 12 λεπτά καθυστερήσεων, με τον ΠΑΟΚ να… γκελάρει και να βλέπει τον Ολυμπιακό και το πρωτάθλημα να απομακρύνεται, όντας πλέον επτά βαθμούς πίσω.

Πηγή: sport-fm.gr