ΑΕΚ – Άρης 2-2: Έκαναν την ζημία στο ΟΑΚΑ οι Θεσσαλονικείς

ΑΕΚ – Αρης 2-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον… αδιάφορο Αρη να κάνει τεράστια ζημιά στην Ενωση, η οποία σε δεύτερο σερί εντός έδρας ματς έχασε βαθμούς.

Ετσι, με το βαθμό της ισοπαλίας είναι ξανά στα… ίσια με τον ΠΑΟΚ στην μάχη του Champions League.

Ο Άρης ήταν εξαιρετικός παρότι έχασε δύο παίκτες με τραυματισμό στο μισάωρο, ο Ενιγκ ανακάτεψε την τράπουλα και τελικά έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ στο α’ και β’ ημίχρονο. Προηγήθηκε δύο φορές στο ΟΑΚΑ, αλλά η Ενωση βρήκε τις λύσεις για να μην χάσει το ματς.

Επεισοδιακό ματς με πολύ ένταση, μονομαχίες, δύο πέναλτι, πέντε VAR και τραυματισμούς που εν τέλει δεν έβγαλε νικητή. Δύο φορές προβάδισμα για τον Άρη, μία με πέναλτι του Γκάμα και μία με κεφαλιά του Μαρτίνες, αλλά η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και απάντησε δις με τους Αραούχο και Ολιβέιρα (πέν.).

Η Ένωση «πλήρωσε» τις πολλές χαμένες της ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, κατά το οποίο θα έπρεπε να είχε πάει στα αποδυτήρια έχοντας πάρει κεφάλι στο σκορ. Πλέον οι δύο ομάδες στρέφουν την προσοχή τους στο μεταξύ τους ματς την ερχόμενη Τετάρτη στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου.

Το ματς
Η ΑΕΚ με το 4-2-3-1 ξεκίνησε πιο επιθετικά το ματς, με τον Αρη να προσπαθεί να βρει τα πατήματα του. Ετσι, έγινε η μεγάλη φάση του 4’ με τον Αραούχο που έβγαλε ο Κουέστα. Ο γρήγορος τραυματισμός του Βέλεθ δημιούργησε αρρυθμία αμυντικά και για να το καλύψει ο Ενιγκ γύρισε πιο πίσω την ομάδα (έβαλε τον Μπα στόπερ), όμως η ΑΕΚ δεν έβρισκε χώρους. Όσο περνούσε η ώρα οι «κιτρινόμαυροι» ανέβαζαν στροφές και έβρισκαν ρυθμό, ενώ ο Αρης έχασε και τον Σόουζα με τον Ενιγκ να βάζει τον Λάρσον και να γυρίζει αριστερό μπακ τον Σάσα. Η ΑΕΚ πέταξε και άλλες σημαντικές ευκαιρίες, κυρίως με τον Αραούχο που δεν ήταν στην μέρα του. Ο Αρης, από πλευράς του, επιθετικά δεν είχε απειλήσει ουσιαστικά την ΑΕΚ, έχοντας πρόβλημα στην τελική πάσα.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αρη να αιφνιδιάζει την ΑΕΚ με το λάθος του Μάνταλου να τραβήξει σε τελειωμένη φάση τον Μπα και να τον ρίξει κάτω. Ο Παπαπέτρου με το VAR είδε την παράβαση και έδωσε το πέναλτι, το οποίο έκανε γκολ στο 55’ ο Μπρούνο Γκάμα. Ο Καρέρα αμέσως έβαλε τον Ολιβέιρα, αλλά έβγαλε τον Λιβάια. Τελικά, επτά λεπτά μετά η ΑΕΚ… απάντησε. Ο Μάνταλος με εξαιρετική ασίστ έβγαλε τον Αραούχο σε θέση για γκολ, αλλά αυτή τη φορά ο Αργεντίνος είδε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η ΑΕΚ μετά το γκολ «ξύπνησε» και με τον Σιμάνσκι έχασε μια τεράστια ευκαιρία για την ανατροπή, ο Βέρντε ακολούθησε με ένα εξαιρετικό φάουλ που απέκρουσε ο Κουέστα, αλλά στο 75’ ο Αρης με μια εξαιρετική αντεπίθεση και κεφαλιά του Μαρτίνες έβαλε πάλι την ομάδα του μπροστά. Η ΑΕΚ όμως 11 λεπτά μετά βρήκε πάλι την λύση για την ισοφάριση με πρωταγωνιστή τον Ολιβέιρα που κέρδισε με προσωπική ενέργεια το πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-2. Και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Παπαπέτρου δεν άλλαξε τίποτε με την ΑΕΚ να βγαίνει ζημιωμένη.

Συνδέσεις:

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης (87’ Παουλίνιο), Οικονόμου, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Βέρντε (81’ Αλμπάνης), Μάνταλος, Λιβάγια (59’ Ολιβέιρα), Αραούχο

Αρης (Μ. Ενινγκ, 4-2-3-1): Κουέστα, Ρόουζ (60’ Ντιγκινί), Βέλεθ (13’ Μπα), Δεληζήσης, Σόουζα (30’ Λάρσον), Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (60’ Μαρτίνεζ), Τόνσο, Γκάμα, Μαντσίνι

Ο Παπαπέτρου χρέωσε με κάρτα τους Μάνταλο (54’), Οικονόμου (75’), Σιμάνσκι (88’), Μπα (73’), Μαντσίνι (79’).

Πηγή: sportime.gr