Ασταμάτητη η Λίβερπουλ: Σκόρπισε με 4-0 την Κρίσταλ Πάλας

Έτοιμο να γίνει μεθυσμένη πολιτεία το Μερσεϊσάιντ. Η Λίβερπουλ είναι πλέον αγκαλιά με τον τίτλο και μένουν μόνο τα… τυπικά για την επιστροφή της στον θρόνο της Premier League μετά από 30 ολόκληρα χρόνια.

Η ομάδα του Κλοπ έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στην φορμαρισμένη Κρίσταλ Πάλας των τεσσάρων σερί νικών, πήρε σπουδαία νίκη με 4-0 και περιμένει δώρο από την Τσέλσι αύριο, αφού αν δεν χάσει από τη Μάντσεστερ Σίτι τότε οι «κόκκινοι» θα είναι και μαθηματικά πρωταθλητές επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε. Αν δεν γίνει αυτό, τότε θα χρειαστεί να πάρουν ακόμα μία νίκη, για να γευτούν το γλυκό νέκταρ του τίτλου.

Γκολάρες από Άρνολντ και Φαμπίνιο…

Το ματς

Οι εν δυνάμει πρωταθλητές με τη νίκη αυτή, διεύρυναν το εντός έδρας σερί τους, το οποίο με τις 23 νίκες είναι το καλύτερο στην ιστορία τους. Μάλιστα, με το «τρίποντο» απόψε στο «Άνφιλιντ» διατήρησαν το αήττητο που πλέον φτάνει τα 55 παιχνίδια.

Όσον αφορά το ματς, έδειξαν τα δόντια τους από νωρίς. Στο 8’ και στο 16’ Βαϊνάλντουμ και Φιρμίνο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν της φάσεις που έβγαλαν, αλλά ότι δεν πέτυχαν οι δυο τους το έκανε με τρομερό τρόπο ο Αλεξάντερ-Άρνολντ. Στο 23ο λεπτό ο Άγγλος αμυντικός, με απευθείας εκτέλεση φάουλ σχεδόν έξι-επτά μέτρα έξω από την περιοχή, εκτέλεσε τον Χένεσι και έβαλε σε ρόλο οδηγού την ομάδα του Κλοπ από νωρίς.

Η καθολική υπεροχή των «κόκκινων» συνεχίστηκε με την κατοχή της μπάλας να αγγίζει κατά διαστήματα ακόμα και το 75%, ενώ στο 28’ σε μια από τις πολλές φάσεις του πρώτου μέρους ο Χέντερσον δεν μπόρεσε να σκοράρει, αφού είδε το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι, ενώ στο 35’ ο διαιτητής Άτκινσον και το VAR δεν είδαν ποτέ το καθαρό χέρι στην περιοχή του Κέιχιλ, με τους «ρεντς» μάταια να διαμαρτύρονται για το πέναλτι που δεν δόθηκε.

Ωστόσο, η ομάδα του Μερσεϊσάιντ ήταν αποφασισμένη να κάνει το σημαντικότερο βήμα για τη στέψη και για αυτό δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Πριν το φινάλε του ημιχρόνου, έφτασε και σε δεύτερο τέρμα με τον Μο Σαλάχ. Ο Φαμπίνιο… έκανε μπαλιά μοιρογνωμόνιο στην πλάτη της άμυνας της Πάλας, βγάζοντας τον Αιγύπτιο φάτσα με τον Χένεσι τον οποίο δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει για το 2-0 σκοράροντας στην επιστροφή του στην ενδεκάδα.

Το καλό όμως… το πολύ καλό ήρθε για τη Λίβερπουλ στο 55ο λεπτό. Ο Φαμπίνιο από τα 30 μέτρα σήκωσε το κεφάλι, είδε ότι τον παίρνει και με μια ρουκέτα αέρος-εδάφους εκτέλεσε τον Χένεσι για το 3-0.

Οι «κόκκινοι» δεν έμειναν εκεί αλλά έφτασαν σε ακόμα ένα τέρμα, αποδεικνύοντας ότι δεν πρόκειται να ρισκάρουν τον τίτλο, με τον Σαλάχ στο 69’ να βγάζει με μια εξαιρετική ασίστ φάτσα με την εστία τον Μανέ, που έγραψε άνετα το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.

Πηγή: sport-fm.gr