Ο «κέρβερος» Διούδης σταμάτησε τον… σπάταλο ΠΑΟΚ!

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ με τον Διούδη να… κρατάει όρθια την «εξαφανισμένη» στο α’ 45λεπτο ομάδα του και τις χαμένες ευκαιρίες να κρατούν τον δεύτερο ξανά χωρίς νίκη στα πλέι οφ!

Δεύτερη διαδοχική ισοπαλία στα πλέι οφ για τον Παναθηναϊκό, δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική για τον ΠΑΟΚ που έμεινε μακριά από τη νίκη σε αυτά, μετά το μεταξύ τους 0-0 στο Ολυμπιακό στάδιο, για την 2η αγωνιστική του «μίνι» πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι ήταν… σκιά του εαυτού τους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ευτύχησαν να δουν τον Διούδη να «κατεβάζει ρολά» όποτε χρειάστηκε, ενώ στην επανάληψη έσβησαν τους κινδύνους και θα μπορούσαν να «κλέψουν» το «τρίποντο» είτε με την καλή εκτέλεση φάουλ του Αγιούμπ στο 54’, είτε με την προβολή του Καμπετσή στο 89’!

Από την άλλη πλευρά, οι «ασπρόμαυροι» δικαιούνται να αισθάνονται… χαμένοι, παρά τον βαθμό που πήραν στο ΟΑΚΑ, αφού έφτιαξαν και… σπατάλησαν ουκ ολίγες ευκαιρίες για να κερδίσουν. Λημνιός, Πέλκας και Άκπομ έχασαν έκαστος από δύο καλές φάσεις, μια σε κάθε ημίχρονο, ενώ μετά το 60’ δεν κατάφεραν να βρουν ιδέες και λύσεις για να φτάσουν και πάλι σε θέση βολής…

Τελικά, το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους, με τον τέταρτο Παναθηναϊκό να φτάνει τους 46 βαθμούς και να παίζει με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας την επόμενη Κυριακή. Την ώρα που ο δεύτερος ΠΑΟΚ ανέβηκε στους 53 πόντους, αλλά με ματς περισσότερο πλέον από την ΑΕΚ, ενώ το προσεχές Σάββατο υποδέχεται τον ΟΦΗ.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε σαφώς πι δυνατά και είναι ενδεικτικό πως ήδη στο πρώτο 15λεπτο είχε καταφέρει να καταγράψει τρεις καλές φάσεις, προκειμένου να προηγηθεί…

Έχοντας κερδίσει κατά κράτος τη μάχη του κέντρου, χάρη στην πίεση των παικτών του ψηλά, ο «δικέφαλος του Βορρά» αφενός πήρε την κατοχή της μπάλας, αφετέρου απέτρεψε την οποιαδήποτε δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων στα καρέ του Πασχαλάκη.

Ωστόσο, έπεσε πάνω στον Διούδη, ο οποίος είπε «όχι» τόσο στο 3’, με ωραία εκτίναξη στο σουτ του Μπίσεσβαρ από θέση μέσα αριστερά, όσο και στην προσπάθεια του Λημνιού, τρία λεπτά μετά, με ενστικτώδη επέμβαση!

Ενώ στο 12ο λεπτό ο Βιεϊρίνια δοκίμασε και αυτός τα ρεφλέξ του διεθνούς τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, ο οποίος όμως απέκρουσε.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» από την πλευρά τους έκαναν πολλά εύκολα λάθη στις μεταβιβάσεις, με τον Ζαχίντ «εγκλωβισμένο» και τους Κουρμπέλη-Δώνη να έχουν μεγάλες αποστάσεις τόσο από τους «μπροστά» όσο και τα μετόπισθεν της ομάδας τους.

Παράλληλα, δέχτηκαν σχεδόν όλες τις φάσεις από τα δεξιά, με την συνεργασία Γιόχανσον-Μπουζούκη να δείχνει «προβληματική» και την κατάσταση να βελτιώνεται… κάπως μόνο στα τελευταία δέκα λεπτά.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι, η μια και μοναδική φορά που ο Παναθηναϊκός απείλησε ήταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου και πάλι η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουζούκη ήταν αρκετά άστοχη…

Στο μεσοδιάστημα, δε, ο ΠΑΟΚ είχε κι άλλες ευκαιρίες για να κάνει το 0-1. Ωστόσο έπεσε πάνω στον Διούδη, που έβγαλε εντυπωσιακά την διπλή φάση του 27ου λεπτού, με τις προσπάθειες Λημνιού και Πέλκα, ενώ ο τελευταίος αστόχησε ανενόχλητος με κεφαλιά στο 34’, με το 0-0 να διατηρείται μέχρι την ανάπαυλα!

Στην επανάληψη, οι «πράσινοι» ξεκίνησαν καλύτερα μεν, ισορροπώντας την κατάσταση χάρη στην καλό τους πρέσινγκ και την είσοδο του Αγιούμπ -που έδωσε πιο ελεύθερο ρόλο στον Δώνη και οδήγησε τον Μπουζούκη ξανά στο δεξί «φτερό»- αλλά ήταν οι Θεσσαλονικείς εκείνοι που έφτασαν πρώτοι και περισσότερες φορές κοντά στο γκολ…

Με τον Διούδη να σταματάει εντυπωσιακά τον Πέλκα σε τετ α τετ μόλις στο 47’ και παράλληλα να αποκρούει, πιο εύκολα, τα σουτ των Άκπομ στο 55’ και Λάμπρου στο 57’, σε δύο αντεπιθέσεις!

Ενδιάμεσα, ο Παναθηναϊκός κατέγραψε την καλύτερη του στιγμή, ξανά από «στημένη» μπάλα, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αγιούμπ να βρίσκει στον ώμο του Άκπομ κι ενώ πήγαινε για την εστία, καταλήγοντας σε κόρνερ στο 54ο λεπτό.

Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τον ΠΑΟΚ -που ούτως ή άλλως έψαχνε την κόντρα για να «χτυπήσει»- να δυσκολεύεται πλέον να βρει ανοιχτούς χώρους και να περιορίζεται αρκετά.

Μάλιστα, θα μπορούσε να ολοκληρώσει την αναμέτρηση ακόμα και… ηττημένος, αλλά η προβολή του Καμπετσή από το «γέμισμα» του Κολοβού ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας «έγλυψε» το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (4-3-3): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (73’ Καμπετσής), Ζαχίντ (46’ Αγιούμπ), Μπουζούκης (87’ Κολοβός), Μακέντα (87’ Νούνες), Χατζηγιοβάνης (58’ Ανουάρ).

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (46’ Μάτος), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (86’ Εσίτι), Ελ Καντουρί, Λημνιός (86’ Μαουρίτσιο), Πέλκας (78’ Ροντρίγκο), Μπίσεσβαρ (46’ Λάμπρου), Άκπομ.

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας).

Διαιτητής VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

Πηγή: sport-fm.gr