ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-3 με ρεσιτάλ Ραντζέλοβιτς

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο με τον Ραντζέλοβιτς να κάνει εκπληκτικό ματς και τον Φορτούνη να σκοράρει δύο φορές.

Ένας Ολυμπιακός ριζικά αλλαγμένος εμφανίστηκε στο Ηράκλειο στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ για την 9η αγωνιστική των play offs. Πολλά νέα πρόσωπα από τον Πέδρο Μαρτίνς και οι περισσότεροι άρπαξαν την ευκαιρία που τους έδωσε. Ο Ολυμπιακός νίκησε τους Κρητικούς με σκορ 3-1 με τον Φορτούνη να σκοράρει δύο φορές και τον Ραντζέλοβιτς να σημειώνει το άλλο γκολ της ομάδας του, ενώ δοκάρι είχε ο Μπουχαλάκης. Σε ένα απελευθερωμένο ματς το οποίο σε γενικές γραμμές είχε καλό ρυθμό ξεχωρίζει φυσικά το ντεμπούτο των Καραργύρη, Σουρλή και Μαρτίνη που προέρχονται από την ακαδημία του Ολυμπιακού. Με αλλαγές έπαιξε και ο ΟΦΗ που είχε τις στιγμές του στο ματς, αλλά στο πρώτο μέρος ήταν ακίνδυνος επιθετικά.

Φρέσκαρε την ενδεκάδα
Με πολλά νέα πρόσωπα παρατάχθηκε ο Ολυμπιακό στο «Θ. Βαρδινογιάννης» και με τον Πέδρο Μαρτίνς να αλλάζει τη διάταξη του σε 4-2-3-1. Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε ανάσες σε βασικούς και ευκαιρία σε παίκτες που δεν έχουν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής. Κάτι παρόμοιο έκανε και ο Γιώργος Σίμος από την πλευρά του, ο οποίος προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, αλλά παρέταξε τον ΟΦΗ και πάλι με διάταξη 5-4-1. Οι Κρητικοί μπήκαν στο γήπεδο ορεξάτοι και με διάθεση να πάρουν την κατοχή τη μπάλας, αλλά αυτό δεν κράτησε και πολύ.

Το γρήγορο 0-1
Ο Ολυμπιακός γρήγορα πήρε τον έλεγχο του αγώνα και στο 9’ από εκτέλεση κόρνερ του Ραντζέλοβιτς ο Κουτρουμπής ανέτρεψε τον Χασάν και ο Φορτούνης στο 10’ εκτέλεσε εύστοχα για να κάνει το 0-1. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς από εκείνο το σημείο και μετά κυριάρχησε κατά κράτος στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο ΟΦΗ από την πλευρά του είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη και επιθετικά δεν απειλούσε την εστία του Αλέν. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε τρελά κέφια τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, ο οποίος από τη δεξιά πλευρά έκανε ό,τι ήθελε.

Ρεσιτάλ Ραντζέλοβιτς
Ο Σέρβος ήταν η αιχμή του δόρατος για τον Ολυμπιακό που δημιουργούσε συνεχώς φάσεις, ενώ την ίδια ώρα έκανε πολύ καλή δουλειά στη μεσαία γραμμή και ο Καφού. Ο Πορτογάλος πίεζε τους αντιπάλους του και κέρδιζε κατοχή, ενώ βοηθούσε πολύ και στη δημιουργία. Στο 25’ οι Πειραιώτες έχασαν λόγω τραυματισμού τον Χασάν που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν δραστήριος. Στο 28’, όμως έγινε το 0-2 με τον Καφού να κερδίζει στη μεσαία γραμμή τη μπάλα και να τροφοδοτεί τον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος μπήκε μόνος στην αντίπαλη περιοχή και με υπέροχο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το σκηνικό δεν άλλαξε στη συνέχεια με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να δημιουργήσει και να ταλαιπωρείται από Φορτούνη και Ραντζέλοβιτς. Το 0-2 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα από τον Βάτσιο και στο πρώτο μέρος ο ΟΦΗ είχε την κατοχή της μπάλας (55-45), αλλά ο Ολυμπιακός τα γκολ και τις τελικές (3-10).

Πλησίασε στο γκολ της χρονιάς
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός δεν έκανε αλλαγές στο ξεκίνημα κάτι που έκανε ο Σίμος για τον ΟΦΗ βάζοντας τον Γιαννούλη και τον Βαζ, διότι δεν ήταν ικανοποιημένος με όλα όσα είδε στα πρώτα 45 λεπτά. Οι Πειραιώτες μπήκαν ορεξάτοι με τον Ελ Αραμπί να βγάζει κάθετα για τον Ραντζέλοβιτς, αλλά το σουτ εκείνου απέκρουσε ο Γουάλι. Στο 52’ μάλιστα ο Μπουχαλάκης επιχείρησε να πετύχει ένα υπέροχο γκολ από τα 40 μέτρα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ευκαιρία για δοκιμές και ντεμπούτο
Οι Πειραιώτες αναπτύσσονταν ωραία στον αγωνιστικό χώρο και στο 61’ ο Ελ Αραμπί έβγαλε μία υπέροχη κάθετη πάσα στον Φορτούνη κι εκείνος «εκτέλεσε» τον Γουάλι για να κάνει το 0-3 στο Ηράκλειο. Ο Ολυμπιακός είχε τελειώσει με το ματς στην ουσία από το πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά το 0-3 έβγαλε το πόδι από το γκάζι. Η ομάδα του Πειραιά έκανε διαχείριση των δυνάμεων της και στη συνέχεια ο Πέδρο Μαρτίνς δοκίμασε πράγματα και έδωσε ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά.

Στο 80’ έβγαλε τον Ελ Αραμπί για να βάλει τον Μπρούνο και έπαιξε με τον Φορτούνη στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας πίσω του τον Λοβέρα και στα άκρα τον Μπρούνο και τον Ραντζέλοβιτς. Η σημαντικότερη στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου ήταν ίσως η τριπλή αλλαγή του 88’ με τους Καραργύρη, Σουρλή και Μαρτίνη να περνάνε στον αγωνιστικό χώρο και να κάνουν το ντεμπούτο τους στη μεγάλη κατηγορία. Ο ΟΦΗ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με φάουλ του Δεληγιαννίδη. Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο Ηράκλειο με τον Ολυμπιακό να επικρατεί του ΟΦΗ με 3-1.

Μικρογραφία

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-3

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Σκόρερ: 10’ πεν. Φορτούνης, 28’ Ραντζέλοβιτς, 61’ Φορτούνης, 90+4 Δεληγιαννίδης

Κίτρινες: 9’ Κουτρουμπής, 47’ Κοροβέσης, 64’ Μπα, 65’ Μαρινάκης

Συνθέσεις:

ΟΦΗ: Γουάλι, Κουτρουμπής, Βαφέας (46’ Γιαννούλης), Μαρινάκης, Δεληγιαννίδης, Κοροβέσης, Στάικος (71’ Σουρνάκης), Ζοάο Βίκτορ (81’ Νάστος), Σακόρ (46’ Βαζ), Ναμπί (85’ Μπράουν), Νοικοκυράκης

Ολυμπιακός: Αλέν (87’ Καραργύρης), Τοροσίδης, Αβραάμ, Μπα, Γκασπάρ (88’ Μαρτίνης), Μπουχαλάκης, Καφού, Ραντζέλοβιτς, Φορτούνης, Λοβέρα (88’ Σουρλής), Χασάν (25’ Ελ Αραμπί, 79’ Μπρούνο).

Πηγή: fosonline.gr