Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-0: “Αστέρια” οι Αρκάδες ταπείνωσαν το τριφύλλι

Ο Αστέρας για τέταρτη φορά στην ιστορία του σε 31 παιχνίδια κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 1-0 και τον υποχρεώσε σε γκέλα με το καλημέρα στο πρωτάθλημα. Οι Αρκάδες πήραν τη νίκη με υπέροχο γκολ του Ριέρα στο δεύτερο μέρος και ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς.

Αντίθετα το τριφύλλι έπαιξε μόνο για μισή ώρα, στο πρώτο ημίχρονο, όταν και στάθηκε άτυχος αλλά στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Ντάνι Πογιάτος ήταν σαν να έφυγαν από το γήπεδο καθώς δεν απείλησαν ούτε μια φορά την εστία του Παπαδόπουλου.

1. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ
Ο Αστέρας ήταν η μόνη ομάδα που μετά την καραντίνα και τα ματς των playouts δεν είχε κάνει ήττα ενώ συνολικά μέσα στο 2020 δεν έχει χάσει στο “Θόδωρος Κολοκοτρώνης”. Το μίνι αυτό σερί συνεχίστηκε και στην πρεμιέρα της Super League Interwetten με τους Αρκάδες να νικούν τον Παναθηναϊκό με 1-0 και να φτάνουν στο πρώτο τρίποντο της φετινής σεζόν. Ο Αστερας μπήκε στο ματς αρκετά δυνατά, είχε την κυριαρχία για ένα τέταρτο και εν συνεχεία είδε τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μέρος.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όμως ο Μίλαν Ράσταβατς όμως έκλεισε τους χώρους στο κέντρο της ομάδας του, περιόρισε τον Παναθηναϊκό και κατάφερε να τον “κλείσει” ή καλύτερα να τον εκμηδενίσει σε σχέση με την ανάπτυξη που είχε στο πρώτο μέρος.

2. ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΡΙΕΡΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΖΗΜΙΑ
Ο Ριέρα ήταν αυτός που έκρινε το παιχνίδι με ένα υπέροχο γκολ στο δεύτερο μέρος. Ήταν το 73′ όταν ο Ισπανός πήρε τη μπάλα μπροστά του, πέρασε σαν σταματημένους Μαυρομμάτη και Πούγγουρα και με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στο δεξί παράθυρο του Διούδη. Ο Ισπανός επιθετικός είχε προειδοποιήσει στο πρώτο 45λεπτο αλλά τότε ο γκολκίπερ των πράσινων είπε όχι. Στη φάση του 73′ όμως ο Ριέρα κατάφερε να εκθέσει όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, στο 83′, όταν ο Τασουλής έκανε απευθείας το σουτ και έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Διούδη.

3. ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΤΥΧΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα μετά το πρώτο 15′ ήταν κυρίαρχος στο ματς και με μπροστάρη τον Καρλίτος έφτιαξε επτά φάσεις για γκολ. Δεν κατάφερε να νίκησει τον Παπαδόπουλο σε καμία εξ αυτών. Ούτε το σουτ του Καρλίτος εκτός περιοχής, ούτε η κεφαλιά του Σαβιέρ από το ύψος του πέναλτι, ούτε η προβολή του Βέλεθ, ούτε από κοντά το σουτ του Καρλίτος που έδιωξε ο Πασαλίδης αλλά και το δοκάρι που στέρησε το γκολ από τον Καρλίτος σε εκτέλεση φάουλ στο 26′.

Από το 15′ έως το 40′ ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα, απείλησε, αλλά δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και αν είχε ανοίξει το σκορ ίσως η αναμέτρηση είχε εξελιχθεί διαφορετικα.

4. ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ 45ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ
Κανείς δεν θα περίμενε την εικόνα των πράσινων στο δεύτερο 45λεπτο. Ουσιαστικά το τριφύλλι ήταν σαν να έφυγε από το γήπεδο. Σε 45 λεπτά είχε μόνο μια σέντρα σουτ από τον Σαβιέρ και μια σέντρα από τον Χατζηγιοβάνη που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος ως στιγμές. Δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά ούτε από το κέντρο, ούτε από τις πτέρυγες με τον Αστέρα να κλείνει τον Παναθηναϊκό και να τον αφήνει στο μηδέν.

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΑΣΤΕΡΑΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Αλβάρες (71′ Τασουλής), Πασαλίδης, Σουάρεθ, Μουνάφο (71′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Μπελόκ (55′ Βαλιέντε), Ριέρα, Αλί Μπαμπά (55′ Τιλίκα), Κρέσπι (90+3′ Ρούμπεν Γκαρσία), Μπαράλες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Πούγγουρας, Μαυρομμάτης (86′ Ζαγαρίτης), Κουρμπέλης (70′ Αλεξανδρόπουλος), Αγιούμπ, Σερπέζης (60′ Μπουζούκης), Καρλίτος, Σαβιέρ (70′ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα.

Σκόρερ: 73′ Ριέρα

Κίτρινες κάρτες: 44′ Μπαράλες, 85′ Κώτσιρας/27′ Σάντσες, 42′ Καρλίτος, 77′ Μακέντα, 88′ Πούγγουρας

Κόκκινη κάρτα:

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας), Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας)

4ος: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

Διαιτητής VAR: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Διαιτητής AVAR: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ