Δένδιας-Πομπέο: Προώθηση της ισχυρής στρατηγικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας (Εικόνες)

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 10:20 η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, Νίκου Δένδια και Μάικ Πομπέο, στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 45-50 λεπτά και στη συνέχεια ο κ. Πομπέο αναχώρησε για το ΣΒΕ, όπου θα διεξαχθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ενέργεια παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη. Στη συνέχεια θα υπογραφεί συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Ν. Δένδιας σε Πομπέο: Εξαιρετική ευκαιρία να συζητήσουμε την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας μας

“Είναι πάντα τεράστια χαρά να συναντώμαι με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο!”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter o υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε ανάρτηση του κ. Πομπέο.

“Η πρώτη σας επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να συζητήσουμε τρόπους για την περαιτέρω προώθηση της ισχυρής στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας. Ανυπομονώ να συναντηθούμε ξανά στην Κρήτη.”

Νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter. “Είναι πάντα υπέροχο να βλέπω τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, συζητήσαμε για τη μακρόχρονη ισχύ των σχέσεων Ηνωμένων Πολιτειών-Ελλάδας, τα Δυτικά Βαλκάνια και την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Ο κ. Πομπέο θα επισκεφθεί επίσης το Εβραϊκό Μουσείο, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη.

Επόμενος σταθμός του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα είναι η Κρήτη και η ναυτική βάση της Σούδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ