Ομόνοια – Ολυμπιακός 0-0: Πανάξια για 20ή φορά στους ομίλους

Στους ομίλους του Champions League βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης (29/9) ο Ολυμπιακός μετά το «λευκό» 0-0 με την Ομόνοια στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αυτό που… ήθελαν στην ρεβάνς, καθώς απλά… τελείωσαν την δουλειά που είχαν κάνει από το πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου είχαν επικρατήσει 2-0. Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, ενώ έχασε κάποιες κλασικές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, η οποία τελικά δεν… ήρθε.

Ωστόσο, οι Νταμπλούχοι Ελλάδας θα βρίσκονται στην κλήρωση της Πέμπτης (1/10) για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Μάλιστα, αυτή θα είναι η 20ή φορά που ο Ολυμπιακός θα δώσει το «παρών» στα… αστέρια. Αυτή παράλληλα είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν από τα προκριματικά με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο.

Με «γεμάτο» κέντρο

Ο Ισπανός τεχνικός παρουσίασε την ομάδα του στην ρεβάνς έχοντας… γεμίσει το κέντρο. Συγκεκριμένα, προτίμησε το 4-3-3 με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τον Χολέμπας στα αριστερά, τον Ραφίνια στα δεξιά και τους Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά, με τον Βαλμπουενά στο αριστερό άκρο, τον Ραντζέλοβιτς στα δεξιά και στην κορυφή τον Ελ Αραμπί.

Δυναμική… εκκίνηση

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τους διαδρόμους για την αντίπαλη εστία. Αρχικά, η Ομόνοια κέρδισε δύο συνεχόμενα κόρνερ, αλλά χωρίς να απειλήσει σημαντικά τον Σα, ενώ στο 3’ ο Βαλμπουενά βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Φαμπιάνο ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν μία… ανάσα από το γκολ, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρο των γηπεδούχων, όταν βρέθηκε στο τετ-α-τετ, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Μαροκινός βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Χούμποτσαν, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι Κύπριοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στην… αντεπίθεση του Ολυμπιακού και απείλησαν στο 8’ με τον Παπουλή, αλλά το σουτ που έκανε δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 11’ ο Λούφτνερ έπιασε την κεφαλιά, αλλά και πάλι η κατάληξη της μπάλας δεν ήταν αυτή που ήθελαν οι «πράσινοι». Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου ο Ραντζέλοβιτς έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Ο Σέρβος ήταν στην κατάλληλη θέση στο γύρισμα του Καμαρά μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Φαμπιάνο.

Από την στιγμή που οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δεν μπορούσαν να φτάσουν στο γκολ που θα έκανε ακόμα πιο εύκολη την αποστολή τους, η Ομόνοια αναζήτησε τον τρόπο που θα προκαλούσε προβλήματα στην «ερυθρόλευκη» άμυνα. Ο Τζιώνης προσπάθησε να νικήσει τον Σα με σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 32’ ο Σεμέδο ήταν ο… από μηχανής θεός για την άμυνα του Ολυμπιακού, διορθώνοντας με τρομερό τάκλιν το «τσαφ» του Μπα και πρόλαβε τον Μποτεάκ πριν σουτάρει. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια.

Ευκαιρία για Ομόνοια, μονόλογος… για Ολυμπιακό

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, προκειμένου να αυξήσουν τις ελπίδες τους για την ανατροπή. Μάλιστα στο 48’ ο Μποτεάκ προσπάθησε να βάλει δύσκολα στον Σα με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πορτογάλου τερματοφύλακα.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» ανέλαβαν πλήρως τα ηνία της αναμέτρησης και προσπάθησαν να βρουν ένα τέρμα. Στο 61’ ο Φαμπιάνο αντέδρασε σωστά στο μακρινό σουτ του Καμαρά, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες σπατάλησαν μία μεγάλη ευκαιρία για το τέρμα. Ο Μπουχαλάκης έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, ο Ελ Αραμπί έγινε κάτοχος, αλλά καθυστέρησε, ο Λανγκ έβαλε σωτήρια το τάκλιν, η μπάλα έφτασε στον Ραντζέλοβιτς που σούταρε, αλλά και πάλι ο πορτιέρο της Ομόνοιας αντέδρασε σωστά και απέκρουσε.

Η νέα απειλή για το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς ήρθε στο 67’ με τον Μπα, αλλά ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε. Στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεσή του στην περιοχή του Φαμπιάνο. Στο 78’ ο Βραζιλιάνος απέκρουσε το φάουλ του Βαλμπουενά και στην συνέχεια ο Μασούρας δεν μπόρεσε να σουτάρει όπως θα ήθελε και στο επόμενο λεπτό, ο Καμαρά δεν κατάφερε να βρει στόχο σε πλασέ που επιχείρησε.

Οι χαμένες ευκαιρίες συνεχίστηκαν για τον Ολυμπιακό στα επόμενα λεπτά, καθώς στο 82’ ο Μασούρας δεν κατάφερε να νικήσει τον Φαμπιάνο, ο οποίος αντέδρασε εξαιρετικά στο σουτ του Εμβιλά στο 87’ διώχνοντας σε κόρνερ. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του Λαόθ από την Ισπανία έφερε τον Ολυμπιακό και πάλι στους ομίλους του Champions League για 20ή φορά στην ιστορία του συλλόγου και δεύτερη συνεχόμενη με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο.

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσιακς, Κουσουλός, Γκόμες, Τζιώνης (84’ Σενέ), Παπουλής (70’ Ασαντέ), Ντούρις (70’ Κακουλής), Μποτεάκ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Χολέμπας, Σεμέδο, Μπα, Εμβιλά, Καμαρά (92’ Καφού), Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (92’ Φορτούνης), Ραντζέλοβιτς (75’ Μασούρας), Ελ Αραμπί.

Πηγή: onsports.gr