Στη βάση της Σούδας Μητσοτάκης και Πομπέο (Εικόνες και βίντεο)

Στην ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας, έφτασε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και Έλληνες και Αμερικανούς αξιωματούχους.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Πομπέο επισκέφθηκαν την Βάση στο Μαράθι όπου είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε ταχύπλοα CCM και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχουν τα συγκεκριμένα ταχύπλοα (Combat Craft Medium) τα οποία βρίσκονται σε προβλήτα που έχει παραχωρηθεί στις αμερικανικές δυνάμεις.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στο ελικοδρόμιο της ελληνικής Φρεγάτας ΜΕΚΟ «Σαλαμίς». Η άφιξη τους αναγγέλθηκε από τα μεγάφωνα της φρεγάτας (και στα Αγγλικά) και επί του πλοίου τους ανέμενε άγημα απόδοσης τιμών.

Από τις 11:20 πραγματοποιείται διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης, όπου εκτός από τον Πρωθυπουργό θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή. Από την πλευρά των ΗΠΑ θα συμμετάσχουν ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο βοηθός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ και δυο σύμβουλοι του κ. Μπομπέο.

Πηγή: flashnews.gr