Χόφενχαϊμ – Μπάγερν 4-1: Ταπείνωση για τους Βαυαρούς

Τρεις ημέρες μετά την κατάκτηση του Super Cup Ευρώπης κόντρα στη Σεβίλλη, η Μπάγερν γνωρισε “βαριά” ήττα με 4-1 από τη Χόφενχαϊμ εκτός έδρας για την 2η αγωνιστική της Bundesliga. Oι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως οι Βαυαροί είχαν μείνει στα… πανηγύρια της Πέμπτης και πήραν μία μεγάλη νίκη. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τους πρωταθλητές Γερμανίας και κατόχους του Champions League από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στο 16ο λεπτό ο Έρμιν Μπίσακσιτς έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Σεμπάστιαν Χούνες, με όμορφη κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ενώ οχτώ λεπτά αργότερα ο Μουνά Νταμπούρ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μπενζαμέν Παβάρ και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Μάνουελ Νόιερ για το 2-0.

Oι παίκτες του Χάνσι Φλικ προσπάθησαν να αντιδράσουν και κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με υπέροχο πλασέ του Γιόσουα Κίμιχ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, στο 36ο λεπτό του αγώνα. Ο Γερμανός χαφ δέχθηκε την ασίστ του Τόμας Μίλερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετικό σουτ.

Ωστόσο, το δεύτερο μέρος ανήκε πάλι στους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν χαμήλωσαν τις… μηχανές και έφτασαν σε τρίτο γκολ με τον Αντρέι Κράμαριτς στο 77′, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο ίδιος παίκτης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε πανηγυρικό τόνο στην επικράτηση της ομάδας του.

Μάλιστα, το πέναλτι προήλθε από μία τρομερή ατομική προσπάθεια του Μπεμπού, ο οποίος παρότι έχασε δύο φορές την ισορροπία του, εξέθεσε τους αμυντικούς της Μπάγερν και ανατράπηκε στη συνέχεια από τον Νόιερ.

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ (Σεμπάστιαν Χούνες): Μπάουμαν, Ακπογκούμα, Πος, Βογκτ, Μπίσακσιτς (39′ Σκοβ), Καντεράμπεκ, Σαμασέκου, Γκάιγκερ (58′ Μπεμπού), Μπαουμγκάρτνερ (59′ Γκατσίνοβιτς), Κράμαριτς, Νταμπούρ (80′ Γκρίλιτς).

ΜΠΑΓΕΡΝ (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ (57′ Γκορέτσκα), Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Τολισό (72′ Μουσιάλα), Μίλερ, Γκνάμπρι, Σανέ (73′ Κομάν), Ζίρκζεε (57′ Λεβαντόβσκι).

Πηγή: sport24.gr