Παραιτήθηκε από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Στ. Κοντονής, αφήνοντας αιχμές

Κοντονής

Την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρουσίας του στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». «Αποχωρείτε από τον ΣΥΡΙΖΑ;», ρωτήθηκε ο κ. Κοντονής: «Όχι, παραιτήθηκα από την ΚΕ και τα καθοδηγητικά όργανα της συμμαχίας», είπε, προσθέτοντας ότι έχει ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα. «Μόνο τον σύντροφο πρόεδρο έχω ενημερώσει», ανέφερε.

Επισήμανε ότι παραμένει μέλος του κόμματος και εξήγησε ότι τον οδήγησε στην παραίτηση «όλη αυτή η κατάσταση που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του κόμματος, με μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας, των εργαζομένων και όλων που περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι καλύτερο».

«Είναι άλλο το κόμμα και άλλο τα καθοδηγητικά όργανα», διευκρίνισε. «Δεν θέλω», πρόσθεσε σε άλλο σημείο, «να αναλάβω εγώ αυτές τις ευθύνες οι οποίες προκύπτουν και το λέω δημόσια μήπως συνέλθουν κάποιοι» και έκανε έκκληση «στα μέλη του κόμματος, στους απλούς αγωνιστές και αγωνίστριες της παράταξης που δίνουν τη μάχη της προοδευτικής παράταξης και της αριστεράς, να μην ενδώσουν σε μια πορεία μηχανισμών προς το συνέδριο».

«Είναι συνολικά μια πορεία που εγώ βλέπω ότι δεν ικανοποιεί τις ανάγκες και τις προσδοκίες της κοινωνίας», υποστήριξε, διευκρινίζοντας, όμως, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τις εκπροσωπήσει και μπορεί να αξιοποιήσει την κυβερνητική του εμπειρία ακριβώς γι’ αυτό το ζήτημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ