“Πολυβόλο” η Μάντσεστερ Γ. συνέτριψε με 5-0 την Λειψία

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ να… σέρνεται και να βρίσκεται στην 15η θέση της βαθμολογίας, αλλά στο Champions League τα πηγαίνει περίφημα.

Η ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ επικράτησε με 5-0 της Λειψίας στο «Ολντ Τράφορντ» και έκανε το «2 στα 2» στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Μεγάλοι πρωταγωνιστής για την ομάδα του Νορβηγού προπονητή ο Μάρκους Ράσφορντ που πέτυχε χατ-τρικ στο δεύτερο ημίχρονο (76’, 78’, 90+2’), ενώ από ένα γκολ πέτυχαν οι Γκρινγκουντ (21’) και Μαρσιάλ (86’).

Οι Κόκκινοι Διάβολοι, οι οποίοι την περασμένη αγωνιστική επικράτησαν εκτός έδρας της Παρί με 2-1, έκαμψαν την αντίσταση της Λειψίας και έφτασαν τους 6 βαθμούς. Μια συγκομιδή που τους φέρνει στην κορυφή του ομίλου, με την γερμανική ομάδα και τους Γάλλους να ακολουθούν με 3 βαθμούς, ενώ στον πάτο βρίσκεται η Μπασακσεχίρ χωρίς ακόμα να έχει πάρει πόντο. Την επόμενη εβδομάδα (4/11) η Γιουνάιτεντ θα αντιμετωπίσει στην Τουρκία την Μπασακσεχίρ, ενώ η Λειψία θα υποδεχθεί την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η εικόνα του αγώνα:

Η ομάδα του Σόλσκιερ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 21’ προηγήθηκε 1-0 με το γκολ του Γκρινγουντ. Ο Πογκμπά είδε την κίνηση του 19χρονου, του πέρασε την κάθετη πάσα και αυτός με ωραίο διαγώνιο πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκουλάσι και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Η Λειψία προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η Γιουνάιτεντ ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο. Στο 38’ ο Ολμο βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των γηπεδούχων και απομακρύνθηκε. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ που δοκίμασε ο Χένρικς στο 44’. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα στο Ολντ Τράφορντ να δείχνει 1-0.

Στο 52’ ο Γκρινγουντ έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά ο Γκουλάσι εκτινάχθηκε και απέκρουσε το δυνατό σουτ του 19χρονου επιθετικού. Στο 60’ ήταν σειρά του Πογκμπά να απειλήσει. Ο Γάλλος εξαπέλυσε έναν… κεραυνό, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκουλάσι. Στο 65’ οι Γερμανοί άγγιξαν το 1-1, αλλά ο Ντε Χέα είπε «όχι» στον Ουπαμεκανό, ο οποίος προσπάθησε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ισπανού πορτιέρο.

Τριπλό «χτύπημα» από τον Ράσφορντ

Οσο ο χρόνος κυλούσε η Γιουνάιτεντ έδινε περισσότερο χώρο στην Λειψία θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα και τα κατάφερε. Στο 76’ ο Φρεντ έκανε την κάθετη πάσα στον Μάρκους Ράσφορντ, αυτός βγήκε ταχύτατα στην κόντρα και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Γκουλάσι για το 2-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ράσφορντ… ξαναχτύπησε. Ο επιθετικός της Γιουνάιτεντ έκλεψε την μπάλα, άδειασε τον αντίπαλό του και με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 3-0 για τους Κόκκινους Διάβολους. Στο 85’ ο Μαρσιάλ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σάμπιτζερ. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε απέναντι στον Γκουλάσι και έκανε το 4-0 για τους γηπεδούχους. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ράσφορντ στο 90+1’. Ο στράικερ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα. Γουάν-Μπισάκα (81′ Τουανζέμπε), Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Σο, Μάτιτς (63′ ΜακΤόμινεϊ), Φρεντ, Γκρίνγουντ (63′ Ράαφορντ), Πογκμπά (81′ Καβάνι), Φαν Ντε Μπέεκ (67′ Μπρούνο Φερνάντες), Μαρσιάλ

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάστσι, Χένρινγκς (63′ Σάμπιτσερ), Κονατέ, Ουπαμεκανό, Χάλστενμπεργκ, Καμπλ (74′ Κλάιφερτ), Ενκουκού (65′ Σόρλοθ), Όλμο, Φόρσμπεργκ, Ανχελίνιο, Πόουλσεν.

Πηγή: to10.gr