Δεν αγγίζουν σεντ από τις Ένοπλες Δυνάμεις- Αυξήσεις στους ανώτερους

βίτσας ανώτερους

Δεν μειώνονται ούτε κατά ένα σεντ οι μισθοί των στελεχών που υπηρετούν σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις, αντίθετα θα υπάρξουν αυξήσεις για τους ανώτερους βαθμούς και η νέα ρύθμιση για τα ειδικά μισθολόγια θα αφορά αυτούς που θα βγουν από τη Σχολή Ευελπίδων μετά από 4 χρόνια.

Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, διευκρινίζοντας ότι η νέα ρύθμιση για τα ειδικά μισθολόγια θα ισχύσει για αυτούς που θα βγουν από τη Σχολή Ευελπίδων μετά από 4 χρόνια.

Το θέμα έθεσε νωρίτερα κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, κύρωσης μνημονίου συνεργασίας για τα εξοπλιστικά συστήματα μεταξύ Ελλάδας – Νορβηγίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας από τον κ. Βίτσα αποσαφηνίσεις σχετικά με την νέα ρύθμιση. «Το μισθολογικό κόστος του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας δεν μειώνεται ούτε κατά ένα σεντ. Δεν μειώνονται ούτε ένα σεντ οι μισθοί που απολαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στη βάση των νέων ειδικών μισθολογίων. Μιλάμε για από εδώ και πέρα, για αυτούς που θα βγούνε από τη Σχολή Ευελπίδων μετά από 4 χρόνια. Η ειδική ρύθμιση προβλέπει ότι δεν θα έχουμε μειώσεις ή θα είναι ελάχιστες αλλά και σε κάποια αλλά, στους ανώτερους βαθμούς, θα έχουμε και αυξήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Παράλληλα, σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της, ο κ. Βίτσας αντέτεινε ότι, ο πόνος της είναι «γιατί άνοιξε και είναι ορατό πλέον, ότι τα μέτρα θα βγάλουν τη χώρα από τη μνημονιακή περίοδο, και θα τελειώσει ο μνημονιακός δρόμος». «Πέρσι τέτοιο καιρό, η Αντιπολίτευση έλεγε ότι θα υπάρχει κόφτης το 2017. Ότι επειδή δεν θα πιάσετε τίποτα, θα δημιουργήσετε περικοπές. Όμως εμείς είχαμε δότη για 600.000 συνταξιούχους», τόνισε ο κ. Βίτσας, σημειώνοντας ότι δεν θα σταματήσει η προσπάθεια της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την δίκαιη αναδιανομή.

«Η περίοδος του 2000 δεν ήταν ωραία, αυτή έφερε την έφερε την υπερχρέωση της χώρας. Αυτοί που κερδίζανε την υπερχρέωσαν. Τράπεζες, μιντιακά και πολιτικά συμφέροντα αναπαραγωγής της εξουσίας. Εμείς αναλάβαμε μια ευθύνη και θα την φέρουμε σε πέρας. Η συζήτηση θα γίνει και στη Βουλή και με την κοινωνία και η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα παραμείνει στο ρόλο του ρεπόρτερ γιατί πολιτική πρόταση δεν μπορεί να κάνει, δεν έχει και φοβάμαι ότι θα μπει σε στρατηγική αδιεξόδου», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Κατά τα άλλα, όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ που καταψήφισε και της Χρυσής Αυγής που δήλωσε «παρών» υπερψήφισαν το νομοσχέδιο του Υπουργείου ‘Αμυνας, για την κύρωση μνημονίου κατανόησης μεταξύ Ελλάδος και Νορβηγίας σχετικά με συνεργασία στο τομέα αμυντικών εξοπλισμών συστημάτων και υπηρεσιών. Ο κ. Βίτσας έκανε λόγο για επωφελή σύμβαση ενώ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να τονωθεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι 15 Μαΐου θα ανοιχτούν οι προσφορές του διαγωνισμού για την ΕΛΒΟ, και διαβεβαίωσε ότι βάσει του «business plan», δεν θα χαθεί καμία από τις υφιστάμενες θέσεις των εργαζομένων. Πρόσθεσε δε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ έχουν πληρωθεί ενώ το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι σχετικά με το εφάπαξ το οποίο ωστόσο θα λυθεί αφού ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Βίτσας: Δεν μειώνονται ούτε κατά ένα σεντ οι μισθοί στις Ενοπλες Δυνάμεις | iefimerida.gr