Η Φώφη έδιωξε τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ: Η αμφισβήτηση και η επιστολή

φωφη γεννηματα

Η Φώφη Γεννηματά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε από τον γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Στέφανο Ξεκαλάκη, μετά από όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στο Κάραβελ, να εγκαταλείψει τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.

Οι Στέφανος Ξεκαλάκης και Νίκος Ανδρουλάκης (ευρωβουλευτής), κάλεσαν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει στρατηγική, αμφισβητώντας ανοιχτά της διαδικασίες Συνεδρίου στο ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Ξεκαλάκης απάντησε με επιστολή στον κ. Σαλαγιάννη στην οποία θέτει πολιτικά ερωτήματα. Σε αυτή κάνει λόγο για πρωτοφανές κλίμα εκφοβισμού κατά του προσώπου του και των συνεργατών του. Επίσης, αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν απομυζήσει οικονομικά και πολιτικά το ΠΑΣΟΚ και τώρα σπιλώνουν πρόσωπα και συνειδήσεις.

Καλεί τον κ. Σαλαγιάννη να βγάλει στο φως απολαβές και λογαριασμούς για τους πάντες και τα πάντα για να διαπιστωθεί «ποιοι ζουν για το ΠΑΣΟΚ και ποιοι ζουν από το ΠΑΣΟΚ»
Επιπλέον, θέτει τέσσερα ζητήματα:
-Το ποιοί οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική και οικονομική χρεοκοπία, ώστε οι συντελεστές αυτών των γεγονότων να μην έχουν ρόλο πρωταγωνιστή ή ακόμα και συμμετοχή στο νέο εγχείρημα.
– Την τοποθέτηση όλων ως προς την θέση και σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο εγχείρημα. Υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ, όπως παμφημολογείται στελέχη που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέση στην μεγάλη προοδευτική παράταξη;
-Τη στάση των προβεβλημένων στελεχών απέναντι στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία. Πώς θα βλέπανε μετεκλογικά μια αντίστοιχη διαδικασία μ’ αυτή που διεξάγει το SPD, προσαρμοσμένη στα δικά μας συνταγματικά χρονικά δεδομένα, έτσι ώστε η όποια συνεργασία να είναι απόφαση όλων των μελών και όχι μόνο της κοινοβουλευτικής ομάδας;
-Το τί κόμμα θέλουμε. Ένα κόμμα που για τα πάντα θα αποφασίζει ο Πρόεδρος και το περιβάλλον του ή ένα κόμμα που θα έχουν ρόλο και λόγο τα μέλη και οι φίλοι του; Ένα κόμμα που θα διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις επόμενες εκλογές ή που απλά θα περιορισθεί σε ρόλο κομπάρσου και θα βολευτεί κάνοντας τις 17 έδρες 34;