Πίσω από τις κλειστές πόρτες! Τι συζήτησαν Μακρόν και Τζεντιλόνι

Τζεντιλόνι

Η κοινή βούληση των δυο ισχυρών ανδρών της Γαλλίας και της Ιταλίας, Μακρόν και Τζεντιλόνι, φαίνεται να είναι η επανεκκίνηση της Ευρώπης.
Στην συνάντησή τους στο Παρίσι, ο Μακρόν τάχθηκε υπέρ της κοινής δημοσιονομικής δυναμικής ενώ ο Ιταλός υπέρ μιας οικονομικής και τραπεζικής ένωσης/

Ο Ιταλός πρωθυπουργός θεωρεί πως η εκλογή Μακρόν θα φέρει “Μια ελπίδα και μια πίστη στην Ευρώπη” ενώ ικανοποιημένος μίλησε για τις δυο χώρες που ενώνονται και σε απόσταση αλλά και με φιλικά συναισθήματα. Τόνισε όμως την αναγκαιότητας συνέχισης της συνεργασίας τους.
Από την άλλη, ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε για την πραγαμτική επανεκκίνηση των ευρωπαϊκών προοπτικών ενώ έκανε λόγο και για έναν “οδικό χάρτη μακράς πνοής που θα επιτρέψει την δημιουργία μίας κοινής δημοσιονομικής δυναμικής, μίας πραγματικής Ευρώπης και μία πραγματική ευρωζώνης επενδύσεων που θα επιτρέψει τον περιορισμό των αποκλίσεων ανάμεσα στις οικονομίες μας”.
Ενώ παράλληλα, δήλωσε πως η Ευρώπη δεν άκουσε εγκαίρως τις προειδοποιήσεις και για αυτό η Ιταλία έπρεπε να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απίστευτη ατάκα της Περιστέρας Μπαζιάνα στην Κριστίν Λαγκάρντ για το ελληνικό χρέος