Η νέα “πικάντικη” έκδοση του Ομπάμα φαίνεται να… φτιάχνει μια πιο σκοτεινή του έκδοση. Το σεξ, τα ελαφρά ναρκωτικά, η ψύχρα και οι υπολογισμοί που είχε στην ζωή του φαίνεται έχουν κάνει την Αμερική άνω κάτω.
Ένα ολόκληρα χρόνια συνέλεγε στοιχεία, ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ιστορικός Ντέιβιντ Γκάροου, για το υλικό του βιβλίου του με τίτλο “Rising Star”, που κυκλοφορεί σήμερα στα αμερικανικά βιβλιοπωλεία.
Οι συνεντεύξεις από χιλιάδες πρόσωπα, οι άπειρες επιστολές , τα δημοσίευτα χειρόγραφα αλλά και η συνομιλία με τον ίδιο τον Ομπάμα φαίνεται να απέδωσαν καρπούς.
ΣΤις 1.460 σελίδες,ο συγγραφέας παραθέτει γαργαλιστικές λεπτομέρειες από τα νεανικά και φοιτητικά χρόνια του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ υποστηρίζει πως πριν την Μισέλ ο Ομπάμα είχε μια έντονη σεξουαλική ζωή.
Το εγώ του Ομπάμα
Μπορεί το πρόσωπο που εμπιστεύτηκε μια ολόκληρη χώρα να ήταν ευγενικό με δόσεις ακτιβισμού και γενημμένο μόνο για καλό, ο Γκάροου αλλάζει τα δεδομένα δίνοντας έναν καριερίστα που σκεφτόταν μόνο την ανελιξή του και ο οποίος εκνεύριζε όλον τον περίγυρο με το Εγώ του.
Επίσης, περιγράφει πως οι συμφοιτητές του Ομπάμα στο Χάρβαρντ είχαν το “Ομπαμα-μετρο” για να αποτιμούν τις υπερβολές στις διάφορες ομιλίες.
αραθέτει δηλώσεις μια πρώην συντρόφου του, η οποία λέει ότι απ’ τα φοιτητικά του χρόνια ο Μπαράκ διακατεχόταν από έναν πελώριο φόβο «μήπως χάσει την υπόληψή του και βλάψει τη φήμη του». Και υποστηρίζει ότι ο Δημοκρατικός πολιτικός ανακάλυψε ξαφνικά τη βίβλο όταν κατέβηκε υποψήφιος γερουσιαστής.
Ο έρωτας των φοιτητικών χρόνων : Σίλα Τζάγκερ
Το βιβλίο γυρίζει γύρω από την αμφιλεγόμενη άποψη ότι ο Ομπάμα επέλεγε σταθμούς της επαγγελματικής του καριέρας όπως και τις σχέσεις του.
Αυτό υποστηρίζει η ανθρωπολόγος Σίλα Τζάγκερ, ο φοιτητικός έρωτας του Ομπάμα.
Η Τζάγκερ, με ρίζες από τη Δανία και την Ιαπωνία, διδάσκει Ιστορία της ανατολικής Ασίας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Στην εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε στον Γκάροου περιγράφει τον Ομπάμα ως άνθρωπο «που αποζητά βαθιά την αναγνώριση, το θαυμασμό και την αγάπη των άλλων». Τη δεκαετία του ‘80 ο Ομπάμα της έκανε δυο φορές πρόταση γάμου, αλλά αυτή αρνήθηκε. Η σχέση τους έληξε στις αρχές του 1987, λόγω της μεταβολής στο χαρακτήρα του Ομπάμα. «Έγινε ξαφνικά πολύ φιλόδοξος», είπε η Τζάγκερ. Και θυμήθηκε πως από τότε ακόμη ο φίλος της «είχε βάλει στο μάτι την προεδρία».
Αυτό από μόνο του δεν προκαλεί και τόση έκπληξη, αφού κι άλλες πρόεδροι έκαναν από μικρή ηλικία όνειρα για το Λευκό Οίκο. Αλλά η Τζάγκερ λέει ότι ο τότε φοιτητής της Νομικής την παράτησε επειδή θεώρησε ότι αυτό τον συνέφερε πολιτικά. Εκείνη την περίοδο είχε ανακαλύψει ότι η ιδιότητά του ως αφροαμερικανού θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην πολιτική του ανέλιξη. Το θέμα της «φυλής και της ταυτότητας» έπαιξε κατά τη γνώμη της τεράστια σημασία για την απόφασή του να ακολουθήσει καριέρα στην πολιτική.
«Με μια λευκή γυναίκα στο πλευρό μου δεν έχω κύρος εδώ», φέρεται να είπε ο Ομπάμα σε φίλο του ζευγαριού λίγο μετά το χωρισμό του. Ο Ομπάμα ένιωθε ωραία με τη Τζάγκερ στο πλευρό του, γράφει ο συγγραφέqς, «αλλά αισθανόταν παγιδευμένος ανάμεσα στη γυναίκα που αγαπούσε και το επάγγελμα που ονειρευόταν».