Μόναχο: Πυροβολισμοί τραυμάτισαν γυναίκα αστυνομικό και επιβάτες (update)

Μια γυναίκα αστυνομικός και δυο πολίτες ανάμεσα σε πολλούς που περίμεναν να επιβιβαστούν σε τρένο τραυματίστηκαν όταν άνδρας άνοιξε πυρ σε σταθμό τρένων κοντά στο Μόναχο, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία διευκρίνισε ότι ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη, δεν είχε «πολιτικά ή θρησκευτικά» κίνητρα.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν το πρωί στον σταθμό του Ουντερφέρινγκ, βορείως του Μονάχου, στη διάρκεια ελέγχου τον οποίο διεξήγαγε η αστυνομία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου Μάρκους Ντα Γκλόρια Μάρτινς.

Στη διάρκεια του ελέγχου άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, προσπάθησε να σπρώξει έναν ή πολλούς αστυνομικούς στις ράγες την ώρα που στον σταθμό έφτανε συρμός.

Στη συνέχεια ακολούθησε συμπλοκή στη διάρκεια της οποίας ο άνδρας κατάφερε να αρπάξει το όπλο μιας αστυνομικού, την οποία στη συνέχεια πυροβόλησε και τραυμάτισε «σοβαρά» στο κεφάλι.

Η αστυνομικός δίνει μάχη για τη ζωή της, τόνισε ο κ. Μάρτινς στη γερμανική τηλεόραση. Δύο άλλοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί επίσης σοβαρά, ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή τους, σύμφωνα με τον ίδιο. Και ο δράστης είναι τραυματισμένος.

«Πρόκειται για έναν άνδρα που έδρασε μόνος για προσωπικούς λόγους, δεν υπήρχε πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο», εξήγησε ο διοικητής της αστυνομίας του Μονάχου.

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», ανέφερε η αστυνομία της πόλης στον λογαριασμό της στο Twitter. Ωστόσο η κυκλοφορία των τρένων διακόπηκε για ένα διάστημα, ενώ μεγάλη αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε λίγα λεπτά μετά το συμβάν στον σταθμό.

Νωρίτερα, συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές ασφαλείας του Μονάχου καθώς πυροβολισμοί ακούστηκαν σε σταθμό τρένων κοντά στο Μόναχο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν σε σταθμό τρένων κοντά στο Μόναχο και τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, προσθέτοντας ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί.