Έσπασε όλα τα ρεκόρ η θερμοκρασία στο Ιράν και έφτασε τους 54 βαθμούς!

Το ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας που καταγράφηκε ποτέ στον πλανήτη κατέρριψε το Ιράν, καθώς ο υδράργυρος εκτοξεύτηκε στους 54 βαθμούς Κελσίου.

Μετεωρολόγος του MeteoFrance ανέφερε στο Twitter ότι το θερμότερο στην πόλη Αβάζ έδειξε 53,7 βαθμούς Κελσίου, «νέο απόλυτο εθνικό ρεκόρ» και υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ τον Ιούνιο στην ηπειρωτική Ασία. Η προηγούμενη υψηλότερη θερμοκρασία στο Ιράν ήταν 53 βαθμοί.

Όμως σύμφωνα με το Weather Underground η θερμοκρασία στο Αβάζ εκτοξεύτηκε ακόμη περισσότερο, φτάνοντας τους 54 βαθμούς γύρω στις 5 το απόγευμα.

Αν η μέτρηση αυτή είναι ακριβής, τότε θα ισοφαρίζει την υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη στη σύγχρονη εποχή.

Ο Κρίστοφερ Μπερτ, που μελετά την ιστορία των ακραίων καιρικών φαινομένων για το Weather Underground, καθόρισε ότι η θερμοκρασία των 54 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε στο Μιτριπάχ του Κουβέιτ στις 21 Ιουλίου του 2016 και στην Κοιλάδα του Θανάτου της Καλιφόρνια στις 30 Ιουνίου του 2013 είναι οι πλέον υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη σύγχρονη εποχή.

Επισήμως η Κοιλάδα του Θανάτου κατέχει το σχετικό ρεκόρ με 57 βαθμούς Κελσίου από τις 10 Ιουλίου του 1913. Αλλά ο Μπερτ θεωρεί ότι η μέτρηση εκείνη δεν ήταν ακριβής.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο στα Σκόπια – Την προφυλάκιση του πρώην πρωθυπουργού Γκρούεφσκι ζητάει η Εισαγγελία

Μην χάσετε: Σε πέντε δόσεις ο ΕΝΦΙΑ – Κατηγορηματική η Παπανάτσιου

Ακόμη: Και επίσημα η Ρωσία συμφώνησε με την Τουρκία για τους S-400