Ανατροπή στα σούπερ μάρκετ – Θα χρεώνονται και οι…

Σακούλα

Με νόμο του κράτους η διάθεση πλαστικής σακούλας στα σούπερ μάρκετ σύντομα δεν θα είναι δωρεάν.

Η οδηγία της Ε.Ε. βάζει “πρόστιμο” στη χρήση πλαστικής σακούλας κι έτσι οι δωρεάν σακούλες στα σούπερ μάρκετ θα αποτελέσουν παρελθόν με νόμο του υπουργείου Περιβάλλοντος. έτσι ώστε να εναρμονιστεί η Ελλάδα με την κοινοτική οδηγία.

Η χρέωση έρχεται σε έξι μήνες, από 1/1/2018 και στην αρχή θα είναι η μισή από την προβλεπόμενη.  Για αρχή δηλαδή κάθε σακούλα του σούπερ μάρκετ θα χρεώνεται 0,04 ευρώ και για διάστημα από 1/1/2018 έως την 30/6/2018.  Από την 1η Ιουλίου του 2018 η χρέωση θα είναι ολόκληρη και κάθε σακούλα στο σούπερ μάρκετ θα κοστίζει στον καταναλωτή 0,08 ευρώ.

Τα… νούμερα είναι εντυπωσιακά. Υπολογίζεται ότι κάθε Έλληνας χρησιμοποιεί τον χρόνο 400 πλαστικές σακούλες. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν 4,5 δισεκατομμύρια σακούλες. Η περιβαλλοντική επιβάρυνση είναι τεράστια και έτσι η χρέωση για τις πλαστικές σακούλες θα μειώσει τη χρήση τους ενώ παράλληλα τα χρήματα θα κατευθύνονται σε περιβαλλοντικές δράσεις αλλά και στους δήμους προκειμένου αυτοί να προμηθεύουν τους πολίτες τους με επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κακά μαντάτα φέρνει ο OAΣΑ – Τι αλλάζει στα κόμιστρα των εισιτηρίων

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πενθούν οι Ειδικές Δυνάμεις – «Εφυγε» ο πιο μικρός ΟΥΚάς (Pics)

ΑΚΟΜΑ: Φέσια χιλιάδων ευρώ – Πως 38χρονος Έλληνας έκανε μεγάλη ζωή στη Μύκονο