Απίστευτο – Τα κλεμμένα ιατρικά μηχανήματα βρέθηκαν στην Κολομβία!

Κολομβία

Εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ την υπόθεση των κλοπών ιατρικών μηχανημάτων μεγάλης αξίας από νοσοκομεία της Αττικής και της Περιφέρειας, με τις έρευνες των αρχών να οδηγούν στη Λατινική Αμερική.

Ειδικότερα,όπως έγινε σήμερα γνωστό έπειτα από έρευνες η αστυνομία ταυτοποίησε ως δράστες των κλοπών τέσσερις άντρες από την Κολομβία, έναν 20χρονο, έναν 37χρονο, έναν 50χρονο κι έναν ακόμα η ηλικία του οποίου είναι άγνωστη, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στην Ελλάδα αεροπορικώς μέσω Τουρκίας στις αρχές Μαΐου με πλαστά έγγραφα πορτογαλικών αρχών, και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ πρόκειται για διεθνικό κύκλωμα το οποίο είχε προχωρήσει σε δεκάδες κλοπές σε νοσοκομεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Οι δράστες φτάνοντας στις χώρες, νοίκιαζαν σπίτια μέσω ίντερνετ και στη συνέχεια παρακολουθούσαν τα νοσοκομεία που είχαν βάλει στο στόχαστρο για να κλέψουν.

Αφού αφαιρούσαν από αυτά τα μηχανήματα, τα έστελναν με εταιρείες ταχυμεταφορών στην Μπογκοτά της Κολομβίας με ίδιο όνομα αποστολέα και παραλήπτη.

Στη περίπτωση της Ελλάδας, αφού αφαίρεσαν τα ιατρικά μηχανήματα από τον «Άγιο Σάββα» και τα νοσοκομεία της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου, αναχώρησαν για την Κολομβία μέσω Ισπανίας.

Οι δράστες είχαν ήδη στείλει δύο πακέτα με ενδοσκόπια, ενώ οι αρχές σταμάτησαν ένα πακέτο στο οποίο βρέθηκαν τέσσερα ενδοσκόπια τα οποία προέρχονται από τα νοσοκομεία του «Άγιου Σάββα» και της Λάρισας.

Τα μηχανήματα που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ θα επιστραφούν στα νοσοκομεία από όπου εκλάπησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε πλήρη απομόνωση το Κατάρ – Ανεπιθύμητοι οι πολίτες του και στο Ντουμπάι!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανατροπή στα σούπερ μάρκετ – Θα χρεώνονται και οι…

ΑΚΟΜΑ: Ήρθε το διαζύγιο εξπρές – Τέλος γάμου με μια υπογραφή