Αποχώρησε από το Σοσιαλιστικό κόμμα ο Βαλς για να στηρίξει Μακρόν

Σε πλήρη αλλαγή του πολιτικού τοπίου οδηγεί η εκλογή Μακρόν. Σήμερα μόλις ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και μέλος του σοσιαλιστικού κόμματος Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το κόμμα!

Και αυτό διότι υποστήριξε τον Εμανουέλ Μακρόν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και εξελέγη στην εκλογική περιφέρεια της Εσόν ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Από κοινοβουλευτική πηγή έγινε ταυτόχρονα γνωστό ότι ο Μανουέλ Βαλς θα είναι βουλευτής συνεργαζόμενος με την κοινοβουλευτική ομάδα της προεδρικής πλειοψηφίας La Republique en Marche.

«Μία φάση της πολιτικής μου ζωής τελειώνει. Αποχωρώ από το Σοσιαλιστικό Κόμμα ή το Σοσιαλιστικό Κόμμα με εγκαταλείπει», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ.

«Δεν θα μετέχω σε μία κοινοβουλευτική ομάδα όπου υπάρχουν αμφισημίες, όπου δεν θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Εγώ θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στις 4 Ιουλίου», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κριστόφ Καστανέρ σχολίασε την είδηση της αποχώρησης Βαλς ως εξής: «Δεν εκπλήσσομαι». Χωρίς να είναι επισήμως μέλος μίας κοινοβουλευτικής ομάδας, ένας συνεργαζόμενος βουλευτής απολαμβάνει τα προνόμια που δίνονται στα μέλη της ομάδας από τον κανονισμό της Βουλής, όπως είναι ο χρόνος ομιλίας κλπ.

Διαβάστε επίσης: Έκρηξη σημειώθηκε σε λεωφορείο στο Παρίσι

Μην χάσετε: Προειδοποιεί ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας: Ισλαμοποιούνται τα Βαλκάνια!

Ακόμη: Σάλος με δημοσίευμα της Bild για το Παγκόσμιο Κύπελλο – Δωροδόκησαν με 2 εκατ. ευρώ 10χρονο κορίτσι στο Κατάρ