“Γυαλιά καρφιά” τα έκανα αναρχικοί σε εταιρεία πλειστηριασμών (video)

Στα γραφεία της εταιρείας που φτιάχνει την ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών και στεγάζεται στην Καλλιθέα εισέβαλαν αναρχικοί οι οποίοι δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους. ..

Πρόκειται για τα μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας Καλλιθέας Μοσχάτου πουεισέβαλαν στην εταιρεία Newsphone ΕΙΔΗΣΕΟΦΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε. που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου 280, Καλλιθέα εναντιώμενοι στη νέα διαδικασία πλειστηριασμών.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η στιγμή της εισβολής με τους κουκουλοφόρους να σπάνε την είσοδο και ό,τι βρήκαν στο γραφείο υποδοχής. Μάλιστα οι δύο εργαζόμενες που ήταν εκεί τη στιγμή στην είσοδο της εταιρείας δείχνουν έντρομες.

ΜΕ ανακοίνωση τους που ανέβασαν σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν τα εξής:

“Ο λόγος της παρεμβασής μας αφορούσε την προθυμία 2 εταιριών, της Newsphone και της Cosmoone να κονταροχτυπηθούν για την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με την πρώτη να βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης εδώ και μήνες για τον διαγωνισμό που είναι να γίνει.

Αφού λοιπόν η εταιρεία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναλάβει τον τρόπο με τον οποίο νομίζουν οι τραπεζίτες και το κράτος ότι θα μπορέσουν να παρακαμφθούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς από συλλογικότητες στα Ειρηνοδικεία σε όλη την Ελλάδα, θελήσαμε να τους δώσουμε μία πρώτη γεύση για το ενδεχόμενο που επιτύχουν στις αρχές Ιούνη να αναλάβουν την δημιουργία την πλατφόρμας.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης πετάχτηκαν τρικάκια που ανέγραφαν τα εξής: “ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ”, “ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”

Διαβάστε επίσης: Το μυστικό σχέδιο της αστυνομίας για τη διάλυση των Ρομά