Επεισόδια με τους συμβασιούχους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου (video)

Οξύνθηκαν τα πνεύματα λίγο πριν τη συνάντηση Τσίπρα με ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς ένας εκ των συγκεντρωμένων επιχείρησε να εισέλθει στο κτίριο του Μέγαρου Μαξίμου, με αποτέλεσμα να επέμβουν οι αστυνομικοί και να προκληθεί ένταση και σπρωξίματα.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες της αστυνομίας έπεσαν πάνω στον εν λόγω άνδρα, προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχείρησε να περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

Πάντως για μερικά λεπτά επικράτησε ένταση, με σπρωξίματα και πνεύματα οξυμένα, ωστόσο λίγο αργότερα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απομάκρυναν τους διαδηλωτές προς το πάνω μέρος της Ηρόδου Αττικού.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα πραγματοποιείται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες. Την ίδια ώρα τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά στις περισσότερες γειτονιές.

Στόχος της συνάντησης είναι να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες.

«Με τον πρωθυπουργό έχουμε συναντηθεί σε πολύ δύσκολες εποχές στους δρόμους, θα καταλάβει την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ήταν άσχημο το κλίμα. Πιστεύω θα βρεθεί μία καλή λύση.

Πριν από τρία χρόνια, με δικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί ότι αυτός ο νόμος Ραγκουση, όπου δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να πηγαίνουν σε ιδιωτικά συμφέροντα, θα τον καταργήσει», δήλωσε για τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ έληξε μέσα σε πέντε λεπτά με τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση να τονίζουν σε δηλώσεις τους ότι ο υπουργός τους αποκάλεσε μαϊντανούς.

Διαβάστε επίσης: «Χωματερή» όλη η χώρα – Πάει Τσίπρα μετά τον Σκουρλέτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ