Επικίνδυνη όξινη πίσσα σε παράδρομο της Αττικής Οδού – Τι συμβαίνει

Περισσότεροι από δέκα τόνοι όξινης πίσσας βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι εδώ και μια περίπου εβδομάδα σε παράδρομο της Αττικής Οδού, στη θέση Πούσι, δίπλα ακριβώς από την γέφυρα που οδηγεί στο Κορωπί και το αεροδρόμιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σκάι.

Τα απόβλητα μεταφέρθηκαν σε παλετοδεξαμενές και κατά την απόρριψή τους έσπασαν, δημιουργώντας μια λίμνη αποβλήτων που εγκυμονεί σοβαρούς κίνδυνους ρύπανσης και των παρακείμενων αμπελώνων, όπως μεταδίδει.

Το δημοσίευμα περιγράφει:

«Η απόρριψη έγινε ξημερώματα της περασμένης Κυριακής σε δύο διαφορετικά σημεία. Προφανώς, ο οδηγός του φορτηγού που τα μετέφερε θεώρησε πως έγινε αντιληπτός και αφού έριξε τις πρώτες παλετοδεξαμενές, συνέχισε την πορεία του, πετώντας και τις υπόλοιπες σε άλλο κοντινό σημείο.

Οι αρμόδιες αρχές που ενημερώθηκαν δεν εντόπισαν εξ αρχής τα δύο σημεία απόρριψης, αλλά μόνο το ένα. Το δεύτερο το εντόπισαν με καθυστέρηση μιας ή και δύο ημερών από την ημέρα απόρριψης.

Οι πρώτοι που αντιλήφθηκαν το συμβάν και παρενέβησαν άμεσα, ήταν οι υπάλληλοι του «Ελ. Βενιζέλος», κατά την διάρκεια των καθημερινών ελέγχων που διενεργούν στο διερχόμενο αγωγό μεταφοράς καυσίμων στο αεροδρόμιο.

Ήταν αυτοί που έφτιαξαν και τα δύο αναχώματα προκειμένου να περιορίσουν τα απόβλητα και να αποφευχθεί η επέκταση της ρύπανσης, ενημερώνοντας, ταυτοχρόνως, τους αρμοδίους. Την Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που είναι αρμόδια για την συλλογή των αποβλήτων και το ΥΠΕΚΑ, που την επομένη (Δευτέρα) έστειλε έναν επιθεωρητή περιβάλλοντος για να αξιολογήσει την κατάσταση.

Από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια δηλώνουν πως περιμένουν ενημέρωση από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για το είδος των αποβλήτων. Τονίζουν, ωστόσο, πως διαθέτουν πιστώσεις, οπότε θα περιμένουν, έως ότου εξευρεθεί και εγκριθεί σχετικό κονδύλι, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής των αποβλήτων και καθαρισμού της περιοχής».

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη περιοχή γίνεται χώρος απόρριψης επικίνδυνων αποβλήτων.

Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και τον Σεπτέμβριο του 2014. Τότε η παρέμβαση της Πολιτείας ήταν άμεση κι εντός τεσσάρων ημερών τα απόβλητα είχαν περισυλλεγεί, παραπέμποντας ταυτοχρόνως την υπόθεση στην αρμόδια εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης: Σε ιδιώτες η αποκομιδή των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη