Ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για τους κακοπληρωτές της ΔΕΗ

Τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, που αποφεύγουν να καταβάλουν τις οφειλές τους στη ΔΕΗ, ετοιμάζεται με νομοθετική ρύθμιση να στριμώξει η κυβέρνηση, προκειμένου να μειώσει το τρομαχτικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση των «στρατηγικών κακοπληρωτών».

Αυτό έκανε γνωστό στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι τα χρέη προς τη ΔΕΗ έχουν εκτοξευτεί τα προηγούμενα 5-6 χρόνια, φθάνοντας στα 2,5 δισ. ευρώ και τα 300 εκατ. ευρώ από αυτά αφορούν επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και δεν μπορούν να βρεθούν οι υπόχρεοι για να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου που έκανε λόγο για αδικαιολόγητα φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι έχει δώσει εντολή προς τη ΡΑΕ να μελετήσει το θέμα ως προς την αντιμετώπιση των χρεώσεων ΥΚΩ, ώστε να γίνουν πιο ομαλές για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ρυθμιστική αρχή δεσμεύτηκε να το κάνει μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης: Στα 320 εκατ. ευρώ αυξήθηκε το πρωτογενές έλλειμμα το 5μηνο