Η Ρωσία “απειλεί” τις ΗΠΑ: Θα καταρρίπτεται κάθε ιπτάμενο αντικείμενο στη Συρία

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η αντιπαλότητα μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, μετά την κατάρριψη αεροσκάφους του συριακού στρατού από αμερικανικό μαχητικό, που έγινε την Κυριακή, στη Ράκα της νότιας Συρίας, καθώς η Ρωσία προειδοποιεί πως θα καταρρίπτεται κάθε ιπτάμενο αντικείμενο, όπου επιχειρεί η ρωσική αεροπορία!

Η Ρωσία φαίνεται πως δεν επιτίθεται μόνο λεκτικά, όπως έγινε νωρίς το πρωί, αλλά και με έμπρακτες ενέργειες

Μετά τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, που δήλωσε τηςΔευτέρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να σεβαστούν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και να αποφύγουν τις μονομερείς ενέργειες στη χώρα, έρχεται μία ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται, όπως μετέδωσαν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ότι θα θεωρείται στόχος κάθε ιπτάμενο αντικείμενο που πετάει στον εναέριο χώρο της Συρίας στις περιοχές όπου επιχειρεί η ρωσική αεροπορία.

Στην ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο χαρακτηρίζει την κατάρριψη του συριακού αεροσκάφους «κυνική παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας», ενώ τις επανειλημμένες αεροπορικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, με πρόσχημα «την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» εναντίον των ενόπλων δυνάμεων ενός κράτους μέλους του ΟΗΕ, ως «ωμές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και στην ουσία στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας».

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι η Ρωσία «από τις 19 Ιουνίου διακόπτει τη συνεργασία με την αμερικανική πλευρά στο πλαίσιο του μνημονίου για την αποτροπή ατυχημάτων και την ασφάλεια των πτήσεων κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία και απαιτεί από την αμερικανική διοίκηση λεπτομερή έρευνα, όπως και να παρουσιάσει τα αποτελέσματά της και τα μέτρα που έχει λάβει».

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι ΗΠΑ δεν επιδίωξαν να επικοινωνήσουν με τη Ρωσία, μέσω του διαύλου επικοινωνίας μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν εναντίον του συριακού μαχητικού S-22.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι το συριακό αεροσκάφος είχε βομβαρδίσει περιοχή κοντά στις υπό τις ΗΠΑ υποστηριζόμενες δυνάμεις, ενώ η Δαμασκός λέει ότι το αεροσκάφος της καταρρίφθηκε, ενώ πραγματοποιούσε αποστολή με στόχο τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε επίσης: Δια στόματος Γιλντιρίμ: «Ο Ερντογάν θέλει να έρθει στην Ελλάδα»!