Η αγάπη του κόσμου έσωσε το βαφτιστήρι του Πέτρου Πολυχρονίδη!

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η ανταπόκριση του κόσμου για το 5χρονο βαφτιστήρι του Πέτρου Πολυχρονίδη που δίνει τη μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, καθώς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκαν τα αναγκαία χρήματα ύψους 500.000 ευρώ, όσα δηλαδή απαιτούνται για να μεταβεί στο νοσοκομείο των ΗΠΑ και να σωθεί η ζωή του.

Ο 5χρονος Βαγγέλης Ελευθεριάδης θα ταξιδέψει στο “Memorial” της Νέας Υόρκης για να βγει νικητής από τον πιο σημαντικό αγώνα της ζωής του, αφού η έκκληση της οικογένειας για να συγκεντρωθεί το ποσό εισακούστηκε και τελικά χιλιάδες συνάνθρωποί μας προσέφεραν από το υστέρημά τους .

Η οικογένεια με μια συγκινητική επιστολή ευχαριστεί τον κόσμο για την ανταπόκρισή του, πέραν κάθε προσδοκίας και υποκλίνεται στην ανθρωπιά τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή τους:

“Χρειάζονται χιλιάδες λέξεις για να περιγράψουμε την αγάπη που μας προσέφεραν χιλιάδες άνθρωποι τις τελευταίες ημέρες, στον αγώνα που κάνει ο μικρός μας Βαγγέλης, προκειμένου να μεγαλώσει όπως όλα τα παιδάκια του κόσμου. Το ποσό που χρειάζεται για τη νοσηλεία του Βαγγέλη στο Memorial των ΗΠΑ, συγκεντρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν θα βρούμε ποτέ τα λόγια για να σας εκφράσουμε όπως σας αξίζει, από τα πιο βαθιά σημεία της καρδιάς μας αλλά της ψυχής μας, το ευχαριστώ που παλεύετε μαζί μας.

Μετά από τρία χρόνια μάχης με τον καρκίνο, είχαμε αρχίσει να χάνουμε την πίστη μας σε οτιδήποτε. Αυτή η πελώρια ανταπόκριση όμως τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά μας έδωσε ξανά πίστη.

Πίστη στον ίδιο τον άνθρωπο και τι μπορεί να κάνει για τον συνάνθρωπο του.Από τον πιο ανώνυμο, έως τον πιο επώνυμο. Από τον πιο κοντινό μας φίλο, έως τον πιο μακρινό ομογενή στην άκρη της γης, σας είμαστε υπόχρεοι για πάντα.

Ο Βαγγέλης ξεκινά τώρα το τελευταίο και πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα του. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στο Memorial για να λάβει την πειραματική θεραπεία του και θα παραμείνει στις ΗΠΑ σχεδόν ένα χρόνο.

Μαζί του και εμείς, που πλέον έχουμε κάνει σπίτι μας, τα νοσοκομεία και τις πόλεις του κόσμου που φιλοξενούν το παιδί μας, έχοντας χάσει τα πάντα από την ζωή που είχαμε.

Απλά αυτή τη φορά, δεν θα είμαστε μόνοι. Νιώθουμε την παρουσία σας δίπλα μας και είμαστε χίλιες φορές πιο δυνατοί. Υποκλινόμαστε στους ανθρώπους.

Στέλιος Ελευθεριάδης & Δήμητρα Βογιατζή”

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα μέτρα για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων της Λέσβου