Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Νέας Υόρκης – Δεκάδες τραυματίες (Εικόνες)

Δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραυματισμούς και εγκαύματα μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε και φωτιά που ακολούθησε σε κεντρική περιοχή της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 34 άτομα υπέστησαν εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ η φωτιά που ακολούθησε της έκρηξης, εξαπλώθηκε σε 12 πολυκατοικίες, οι οποίες εκκενώθηκαν, καθώς και ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο στην αμερικανική μεγαλούπολη, όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα.

Το σοβαρότατο περιστατικό προκάλεσε την κινητοποίηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και των μονάδων εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, καθώς ξεκίνησε με μία ισχυρότατη έκρηξη.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες των αμερικανικών δυνάμεων διενήργησαν έλεγχο, κατά τον οποίο αποδείχθηκε ότι δεν είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός. Η έκρηξη και η φωτιά που ακολούθησε, προκλήθηκαν από διαρροή σε καυστήρα πετρελαίου, ο οποίος βρισκόταν στο υπόγειο ενός εκ των κτιριακών συγκροτημάτων που τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Σύμφωνα με την αναφορά της Πυροσβεστικής, η έκρηξη σημειώθηκε στο ανώτερο επίπεδο του υπογείου της πολυκατοικίας. Στο σημείο ανιχνεύθηκαν μεγάλες ποσότητες μονοξειδίου του άνθρακα, γεγονός που εκτιμάται ως διαρροή, αλλά δεν αποκλείεται και η ανθρώπινη παρέμβαση. Οι πυροσβέστες βρήκαν μία σωλήνα του καυστήρα σπασμένη, από την οποία εκτιμάται ότι διέρρευσε το εκρηκτικό αέριο.

Να σημειώσουμε ότι αρχικά υπήρχε αναφορά για ύποπτο αντικείμενο, και για τον λόγο αυτό έσπευσαν στην περιοχή η αντιτρομοκρατική και οι δυνάμεις εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Η Πυροσβεστική της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι εκκενώθηκαν με ασφάλεια όλα τα κτίρια που ενεπλάκησαν, ενώ έχουν αποκλειστεί οι γύρω δρόμοι, καθώς δεν έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος νέας έκρηξης στο ίδιο κτίριο ή σε κάποια από τα υπόλοιπα 11 που επεκτάθηκε η φωτιά.

Διαβάστε ακόμη: ISIS: Καλεί τους μαχητές να επιτεθούν σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ρωσία, Αυστραλία!

Μη χάσετε: Συναγερμός στην Κύπρο – Έκρηξη στη βάση της Δεκέλειας

Ακόμη: Ψυχρολουσία περιμένει την Ελλάδα για το χρέος στο Eurogroup