Κίνηση-ματ του Μπουτάρη: Ανέθεσε την καθαριότητα σε ιδιώτες

Πρωτόγνωρη αποφασιστικότητα για αιρετός άρχοντας καταδεικνύει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στο θέμα των σκουπιδιών, καθώς σε σχέση με τους υπόλοιπους δημάρχους της χώρας, ανέλαβε την πρωτοβουλία και ανέθεσε σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμάτων.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Μπουτάρης υπέγραψε τη σχετική απόφαση ανάθεσης και σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και της εταιρίας, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα το καθάρισμα από τα “βουνά” των σκουπιδιών.

Έτσι, τις επόμενες ώρες, αναμένεται να βγουν τα οχήματα της ιδιωτικής εταιρίας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ώστε να συνεχιστεί με πιο γρήγορους ρυθμούς η αποκομιδή των σκουπιδιών στον κεντρικό δήμο, μετά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αρχίσουν και οι ψεκασμοί στους κάδους για την αποφυγή μολύνσεων.

Η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία προχώρησε χωρίς την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής μετά τις αλλεπάλληλες χθεσινές προσπάθειες από τα μέλη της και της κατάληψης του χώρου όπου συνεδρίαζαν από εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Η ανάθεση σε ιδιώτη προβλέπει την αποκομιδή 1.200 τόνων σκουπιδιών, μέσα σε τρεις ημέρες, ενώ οι συμβασιούχοι σε γενική συνέλευση θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

«Η αποκομιδή από ιδιώτη κοστίζει στον δημότη 137 ευρώ τον τόνο, ενώ με τους εργαζόμενους είναι γύρω στα 60 ευρώ» ανέφερε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδαχτύλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του “Πρακτορείο 104,9Fm”. Σύμφωνα με την κ. Εξαδαχτύλου και σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους δώδεκα απορριμματοφόρα του δήμου με προσωπικό ασφαλείας.

«Βγάζουμε ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας και το πρόσωπο της πόλης άλλαξε με τη δική μας δουλειά» είπε χαρακτηριστικά. Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για την καθαριότητα, Θωμάς Ψαρράς, υποστήριξε πως σήμερα θα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια για την αποφυγή μολύνσεων.

«’Εχουμε έγγραφα από τη Διεύθυνση Υγείας και το ΚΕΛΠΝΟ πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Σήμερα θα ξεκινήσουμε τους ψεκασμούς» είπε ο κ. Ψαρράς. Υπενθυμίζεται πως η ΠΟΕ – ΟΤΑ μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, οι οποίες κορυφώνονται αύριο με την 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Διαβάστε επίσης: Νέο περιστατικό στο Μενίδι – Η σφαίρα «έσκασε» δίπλα στο κεφάλι του την ώρα που κοιμόταν!