Νέος προπονητής της Εθνικής μπάσκετ ο Κώστας Μίσσας

Ο Κώστας Μίσσας είναι ο εκλεκτός της ομοσπονδίας και ο άνθρωπος, ο οποίος θα καθοδηγήσει την Εθνική στο Eurobasket, έχοντας όλα τα αστέρια στη διάθεσή του.

Το όνομα του Κώστα Μίσσα είχε προκύψει από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας και τελικά επιβεβαιώθηκε, έπειτα από την ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

«Ο Κώστας Μίσσας αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ανδρών και θα την καθοδηγήσει στις επόμενες υποχρεώσεις της αρχής γενομένης από το Ευρωμπάσκετ», ανέφερε λιτά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας, με τον Έλληνα τεχνικό να κάνει λόγο για «ομάδα καρδιάς».

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ανδρών. Είναι μια ομάδας καρδιάς και έντονων συναισθημάτων που ταυτίζονται με όλων των Ελλήνων.

Είχα την ευτυχία από πολύ μικρός είτε σαν αθλητής είτε σαν προπονητής Εθνικών συγκροτημάτων να τα βιώσω, και τώρα αντιμετωπίζω την κορυφαία πρόκληση που μπορεί να υπάρξει για κάποιον προπονητή στην πατρίδα του.

Πιάνουμε αμέσως δουλειά και τις επόμενες ημέρες, αφού υπάρξουν κάποιες τελικές επαφές, θα γνωστοποιηθούν επίσημα οι συνεργάτες που θα στελεχώσουν το τεχνικό επιτελείο, όπως φυσικά και οι παίκτες που θα κληθούν για την προετοιμασία», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Κώστας Μίσσας βρέθηκε στο Antetokounbros event και δήλωνε στους δημοσιογράφους ότι «αναμένονται ανακοινώσεις». Μοναδική εκκρεμότητα όσον αφορά την στελέχωση του τεχνικού επιτελείου, αποτελεί εκείνος που θα κάνει το scouting και την ανάλυση του βίντεο.

Διαβάστε επίσης: Συμφωνία ΑΕΚ με Λανς για αποδέσμευση Βάγκα και Κολοβέτσιο