Ξεκίνησε να καταβάλλεται το επίδομα θέρμανσης εν μέσω…καύσωνα!

Δεν είναι αστείο…αλλά το υπουργείο Οικονομικών ακολουθώντας την παγιωμένη τακτική, προχωράει στην πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης πετρελαίου την ώρα που ο καύσωνας έχει εκτινάξει τη θερμοκρασία πάνω στους 40 βαθμούς Κελσίου!

Να σημειωθεί, ότι η πληρωμή αφορά όσους δικαιούχους υπέβαλαν αιτήσεις από την 1/1/2017 έως και τη 31/5/2017 και θα εισπράξουν τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης ανάλογα με τα λίτρα του πετρελαίου που έχουν προμηθευτεί, αλλά και δικαιούνται.

Παράλληλα θα καλυφθούν όλες οι αγορές δικαιούχων μέχρι την ημέρα λήξης της διάθεσης, δηλαδή τις 30 Απριλίου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην μείωση του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης επισημαίνοντας παράλληλα τις κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές συνέπειες από την αδυναμία των νοικοκυριών να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης.

«Η ανεξέλεγκτη υλοτόμηση, η καύση υλικών επικίνδυνων για την υγεία και τη ζωή των καταναλωτών και των πολιτών και τέλος οι επιπτώσεις στην υγεία από την έλλειψη θέρμανσης είναι μερικές από τις πλέον επιβεβαιωμένες συνέπειες. Αυτές οι συνέπειες θα ενταθούν ακόμη περισσότερο με τη νέα μείωση του επιδόματος», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

Διαβάστε επίσης: Υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό με πανό να κάνει «κωλοτούμπες»

Μην χάσετε: Μισθοί πείνας -μικρότεροι του επιδόματος ανεργίας- και μερική απασχόληση σαρώνουν την αγορά εργασίας

Ακόμη: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες – Αποτελέσματα Πανελληνίων 2017