Προειδοποιούν οι ΗΠΑ – Τρέμουν νέο “χτύπημα” στην Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη

Το αμερικανικό προξενείο στην Τουρκία προειδοποίησε τους πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη για αυξημένη ασφάλεια σε συγκεκριμένη γειτονιά, λόγω πιθανής τρομοκρατικής απειλής.

Σύμφωνα με το Associated Press, η δήλωση που δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευή ανέφερε ότι η τουρκική παρουσία ασφαλείας αυξήθηκε στην κεντρική συνοικία της Mecidiyeköy, ενώ έκανε λόγο και για συγκεκριμένο δρόμο.

Σύμφωνα με τη δήλωση το προξενείο δεν είχε πρόσθετες πληροφορίες για την συγκεκριμένη απειλή, ζήτησε όμως από τους Αμερικανούς πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ωστόσο εξέδωσε δήλωση το Σάββατο λέγοντας ότι «οι αρχές των ΗΠΑ προέβησαν σε αυτή τη δήλωση με βάση τις συνήθεις προφυλάξεις που παίρνουν οι δυνάμεις ασφαλείας μας κι όχι επειδή υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες».

Οι ΗΠΑ εκδίδουν μηνύματα ασφαλείας και προειδοποιήσεις ταξιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο για να ενημερώσουν τους πολίτες τους για ενδεχόμενες απειλές και διαμαρτυρίες. Η Πρεσβεία και τα προξενεία των ΗΠΑ στην Τουρκία εξέδωσαν τουλάχιστον 22 τέτοια μηνύματα φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελεύθερος ο Μπιλ Κόσμπι – Δεν συμφωνούν οι ένορκοι

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φόβοι για κατάρρευση του Πύργου – Κλειστές δυο γραμμές του μετρό!

ΑΚΟΜΑ: Συντετριμμένη η Βασίλισσα Ελισάβετ – Το πιο θλιμμένο μήνυμα γενεθλίων