30 οι νεκροί στον «Πύργο της Κολάσεως» – Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων

Θύματα

Ραγδαία αύξηση στον αριθμό των νεκρών από την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Πύργο Γκρένφελ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Λονδίνου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας της βρετανικής πρωτεύουσας ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θυμάτων ανέρχεται πλέον σε τουλάχιστον 30.

Ένας από αυτούς όπως διευκρινίστηκε ήταν ένας από τους τραυματίες που νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση σε κάποιο νοσοκομείο.

Επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τους φόβους ότι ο τελικός τραγικός απολογισμός από τη φωτιά στο κτήριο των 24 ορόφων θα είναι μεγαλύτερος – ενώ κάποιοι ήδη εκφράζουν ανησυχία ότι οι νεκροί μπορεί να φτάσουν τους 100 – ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν και άλλα πτώματα μέσα στο κτήριο καθώς και ότι οι σοροί των 30 νεκρών έχουν οδηγηθεί σε νεκροτομείο.

«Γνωρίζαμε πάντα ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας καθώς ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 17 νεκρούς.

Ήταν τέτοιο το μέγεθος, η ένταση και η έκταση που πήρε η πυρκαγιά που χρειάστηκαν 2,5 ημέρες προκειμένου η πυροσβεστική να ανακοινώσει ότι πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο μέσα στο κτήριο, όπως ανακοινώθηκε, επίσης, το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Δυστυχώς δεν περιμένουμε πλέον να βρούμε επιζώντες» πρόσθεσε εν μέσω αποδοκιμασιών ο εκπρόσωπος της αστυνομίας προσθέτοντας ότι αν και δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι η φωτιά ξεκίνησε με πρόθεση εντούτοις η έρευνα για τη διαπίστωση της ακριβούς αιτίας θα διαρκέσει εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εγκληματική παράλειψη – Για λιγότερο από 6.000 ευρώ κάηκαν στον Πύργο Γκρένφελ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο ήρωας του Πύργου Γκρένφελ – Έσωσε κοριτσάκι που έπεσε στο κενό

ΑΚΟΜΑ: Συγκλονιστικό ντοκουμέντο – Όσα μετέδωσε στο Facebook εγκλωβισμένη στον Πύργο Γκρένφελ (video)