Στο εδώλιο για δολοφονία ο “δράκος των ασανσέρ”

δικαστήριο

Για την δολοφονία ενός 21χρόνου φοιτητή, το 1996, δικάζεται σήμερα, Παρασκευή,  ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο επονομαζόμενος “δράκος των ασανσέρ”.

Ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε 179 χρόνια φυλάκισης (50 κατά συγχώνευση) για βιασμούς σε βάρος 28 γυναικών την περίοδο 1996-1997.

Ένα αποτύπωμα που βρέθηκε σε αυτοκίνητο και τακτοποιήθηκε από την ΔΕΕ 20χρόνια, τον οδήγησε στο εδώλιο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση του 21χρονου Νικήτα Κορονίου στις 13 Μαΐου 1996 στις 4 το πρωί στο Λόφο του Λυκαβηττού μπροστά στα μάτια της κοπέλας του.
Σύμφωνα με την κατηγορία παρακολουθούσε ζευγάρια στην περιοχή. Ο 21χρονος Νικήτας Κορωνιός, βρισκόταν τα ξημερώματα της 13ης Μαΐου, πίσω από το θέατρο του Λυκαβηττού. Μόλις έχουν θέσει σε κίνηση το αυτοκίνητό τους όταν αντιλαμβάνονται να τους παρακολουθούν τρεις άγνωστοι. Ο Κορωνιός, θέλοντας να προφυλάξει τη συνοδό του, βγαίνει από το αυτοκίνητο και συμπλέκεται μαζί τους. Λίγο μετά δολοφονείται από χτύπημα με μαχαίρι.
Ο κατηγορούμενος στην έναρξη της διαδικασίας δηλώστε αθώος και υποστήριξε “Δεν έχω πάει ποτέ στο Λυκαβηττό . Δεν ξέρω πως βρέθηκε ίχνος. Έχω μπει φυλακή τόσες φορές συνεχόμενα. Θα το είχαν βρει σε κομπιούτερ. Ήμουν σε άδεια και πήγα σε αστυνομικό τμήμα και μου λένε μη φύγεις έχεις υπόθεση”.
Από την πλευρά της, η συνήγορος του υποστήριξε πως : “19 χρόνια μετά έρχεται ένα έγγραφο της ΔΕΕ και λέει ότι βρέθηκε αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος ήταν γνωστός στην αστυνομία από το 1990. Πρέπει να εξηγήσει πως ακούμπησε εκείνο το αμάξι 19 χρόνια πριν! Είναι σχεδόν αδύνατο. Υπάρχει διάφορα στις περιγραφές των μαρτύρων. Όλοι λένε για ψηλό, λεπτό και αλλοδαπό. Δεν ταιριάζουν οι περιγραφές”.
“Η αστυνομία χρησιμοποίησε σύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμό του 2004, με καθυστέρηση μεν αλλά χωρίς αμφισβήτηση, το αποτύπωμα που βρέθηκε είναι του κατηγορουμένου. Ο δράστης ήταν ηδονοβλεψίας. Είτε μόνος είτε με παρέα. Στο Λυκαβηττό συχνάζουν δεκάδες ανώμαλοι. Μπορεί να είδαν άλλους. Ο κατηγορούμενος έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί για όλο τον ποινικό κώδικα. Κυρίως για ληστείες και βιασμούς”, σχολίασε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Αλέξης Κουγιας.
Πρώτος κατέθεσε ο πατέρας του θύματος Αναστάσιος Κορωνιός, που εμφανώς ταραγμένος απευθύνθηκε στο κατηγορούμενο φωνάζοντας “απόβρασμα!”. “Πριν πάρει ο γιος μου το αμάξι είχε να χρησιμοποιηθεί 3 μέρες. Εκείνο το βράδυ το πήρε ο γιος μου. Υπήρχαν παντού στο αμάξι αίματα. Μέσα έξω αίμα. Από αυτό που έκανε το απόβρασμα! Με πήρε ο γιος μου ο άλλος και μου είπε ο Νικήτας είναι στο Λαϊκό και δεν είναι καλά. Όταν έφτασα εκεί μου είπαν ότι τον σκότωσαν ηδονοβλεψίες”, ανέφερε.
Ωστόσο η Ευφροσύνη Παπουτσάκη, η οποία ήταν μαζί με το θύμα, δεν αναγνώρισε τον κατηγορούμενο ενώ περιέγραψε : “Ήμασταν εκεί όπως δεκάδες ζευγάρια εκείνη την εποχή στο Λυκαβηττό. Το πρώτο ραντεβού μας σαν ζευγάρι ήταν. Εγώ σπούδαζα στο Πάντειο και ο Νικήτας στην Αγγλία. Δε θυμάμαι αν είχαμε αντιληφθεί κόσμο να παρακολουθεί γύρω μας. Κάποια στιγμή βγήκαμε από το αυτοκίνητο για να μπει μπροστά ο Νικήτας να οδηγήσει. Καθόμασταν πίσω. Βγήκαμε από διαφορετικές μεριές νομίζω. Είδαμε ξαφνικά κάποιον και μου λέει ο Νικήτας μπες μέσα στο αμάξι. Ένιωσα εκείνη την ώρα ότι ερχόταν κάποιος προς το μέρος μας. Δε θυμάμαι καλά αλλά πιστεύω ότι ήταν τουλάχιστον 2 άτομα. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τον κατηγορούμενο. Εγώ δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Είχα κλειστεί στο αυτοκίνητο. Έβλεπα τι γίνεται μέσα από τα παράθυρα αλλά δε μπορούσα να ξεχωρίσω. Δε θυμάμαι αν κρατούσε μαχαίρι. Θυμάμαι ότι κάποιος έπεσε ξαφνικά πάνω στο παρμπρίζ. Ξέρετε έχω μπλοκάρει πράγματα από τη μνήμη μου για να μπορέσω μα επιβιώσω κι εγώ”.
Στη συνέχεια περιέγραψε τις σκηνές που ακολούθησαν και την προσπάθεια της να βρει βοήθεια. “Του πετούσα νερό προσπαθούσα να τον συνεφέρω. Πατούσα την κόρνα. Έλυσα το χειρόφρενο και το αμάξι σταμάτησε σ ένα δέντρο. Άρχισα να τρέχω και έφτασα σε μια πολυκατοικία και χτυπούσα όλα τα κουδούνια και φώναζα ότι σκότωσαν το φίλο μου. Όταν βρήκα βοήθεια πήγαμε στον Νικήτα. Ανέπνεε ακόμα.”, είπε.
Δικηγόρος κατηγορουμένου: που είχατε πάει πριν;
Μάρτυρας : Εξάρχεια
Δικηγόρος : Άρα θα μπορούσε να έχει ακουμπήσει και άλλου κάποιος το αμάξι;
Μάρτυρας : Εγώ δεν ακουμπάω αυτοκίνητα στο δρόμο
Δικηγόρος : Εγώ ακουμπάω για να περάσω