Τι αλλάζει στα Capital Controls – Πόσα λεφτά θα μπορούμε να σηκώνουμε

Controls

Νέα χαλάρωση των capital controls δρομολογεί η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να δώσει ανάσα στην αγορά και να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που μετράει δύο χρόνια.

Όλα δείχνουν πως οι αλλαγές στα capital controls των τραπεζών έρχονται μετά την εκταμίευση της δόσης μέσα στον Ιούλιο. Πιθανότατα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ειδήσεις”, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

  • Η αλλαγές θα έρθουν σταδιακά και σε πρώτη φάση θα υπάρξει αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων από 120 ως και 320 ευρώ.
  • Από τα 1.680 ευρώ το μήνα που είναι σήμερα το μηνιαίο όριο αναλήψεων θα αυξηθεί δηλαδή στα 1.800 με 2.000 ευρώ τον μήνα.
  • Το σενάριο των 1.800 ευρώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο, όμως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το όριο να ανέβει στα 2.000 ευρώ.
  • Σε κάθε περίπτωση βέβαιο θεωρείται ότι οι καταθέτες θα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν το ποσό που δικαιούνται κάθε μήνα με μία και μόνο ανάληψη, χωρίς βέβαια να είναι αυτό δεσμευτικό.

Σημαντικό, σύμφωνα με την πρόταση των τραπεζών θα είναι και το γεγονός ότι θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας νέων λογαριασμών ή η προσθήκη συνδικαιούχων στους λογαριασμούς, ακόμη και η δημιουργία νέου κωδικού πελάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την πλήρη άρση των capital controls προανήγγειλε ο Τζανακόπουλος!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κομισιόν: Αβέβαιο αν η κυβέρνηση καταφέρει να διατηρήσει πλεονάσματα

ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα πιο σπάταλα υπουργεία με υπερβάσεις άνω του 10%