Χαμός στην Εξεταστική για την Υγεία – Ποιον αποκάλεσε “Φιλιππινέζα” ο Νικολόπουλος

Φιλιππινέζα

Σε τεταμένο κλίμα έγινε η συνεδρίαση της Εξεταστικής για την Υγεία στην οποία έχει κληθεί ο πρώην πρόεδρος του ΕΕΣ και του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης για να συνεχίσει την κατάθεσή του.

Η συνεδρίαση ξέφυγε από την αρχή και πριν την έναρξη της κατάθεσης Μαρτίνη κατά την ενημέρωση που έγινε σχετικά με τον σκληρό δίσκο με τα 17.000 ονόματα που νοσηλεύτηκαν στο Ερρίκος Ντυνάν με έκπτωση στα νοσήλεια ως «αναξιοπαθούντες», ο οποίος από σήμερα βρίσκεται για άνοιγμα και ταυτοποίηση των προσώπων από την Οικονομική Αστυνομία.

Το σημείο «τριβής» υπήρξε όταν τέθηκε το θέμα εάν θα πρέπει ή όχι να ανοίξουν -όπως έχει ζητήσει και ο κ. Μαρτίνης- όλοι οι λογαριασμοί όλων των εμπλεκόμενων στις μεταβιβάσεις του νοσοκομείου (πολιτικά πρόσωπα και της διοίκησης του νοσοκομείου). Στη συζήτηση που ακολούθησε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις θα πρέπει να υπάρχουν για να ζητηθεί από εμάς το άνοιγμα λογαριασμού σε ένα πρόσωπο κάποιες ενδείξεις, δεν μπορεί όποιος αναφέρεται από έναν μάρτυρα το όνομά του εμείς να λέμε χωρίς καμία ένδειξη να ανοίξει ο λογαριασμός αυτού και όλων των συγγενικών του προσώπων γιατί έτσι μόνο δημιουργούμε εντυπώσεις που δεν είναι αυτό το έργο μας…».

Αυτό «ενόχλησε» τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο που τον διέκοψε λέγοντας για “pampers” πυροδοτώντας τις αντιδράσεις των «γαλάζιων» βουλευτών. Στις διενέξεις που υπήρξαν και στις ανταλλαγές μομφών εκατέρωθεν ο κ. Νίκος Νικολόπουλος αποκάλεσε «φιλιππινέζα» τον εισηγητή της ΝΔ Γιώργο Γεωργαντά.

Αναφορικά με την δισκέτα με τα ονόματα των 17.000 ασθενών (μεταξύ αυτών και πολλών πολιτικών και οικείων τους) που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο και δεν πλήρωσαν την διαφορά για την καλύτερη θέση από αυτή που τους αναλογούσε από το ασφαλιστικό τους ταμείο, έγινε γνωστό ότι ο ανακριτής την έχει αποστείλει στην Οικονομική Αστυνομία για επεξεργασία. Μια δισκέτα που ζητήθηκε από την Επιτροπή και το επόμενο διάστημα αναμένεται να έρθει.

Το στοιχείο που έχει ενδιαφέρον, όπως συμφώνησαν με μικρές αποκλίσεις όλα σχεδόν τα τα μέλη, είναι να εξεταστεί πόσοι από αυτούς τους 17.000 ήταν πραγματικά άποροι και δεν πλήρωσαν τα αναλογούντα της νοσηλείας που είχαν – άρα και καλά ως κοινωφελές ίδρυμα δεν πλήρωσαν ω- και πόσοι και ποίοι άλλοι ενώ είχαν ικανά εισοδήματα (βάση της φορολογικής του δήλωσης και του πόθεν έσχες του) δεν πλήρωσαν και χαρακτηρίστηκαν «αναξιοπαθούντες». Επίσης εάν το νοσοκομείο σε αυτούς τους είχε καταλογίσει με τιμολόγια την οφειλή και εκείνοι δεν την πλήρωσαν και εάν ο λογιστικός χαρακτηρισμός τους ως «άποροι» έγινε εν γνώσει τους.

Αυτή την ώρα έχει ξεκινήσει η κατάθεση του κ. Ανδρέα Μαρτίνη, η οποία όμως δεν προβλέπεται και σήμερα να ολοκληρωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πόλεμος» Καμπουράκη-Πολάκη- Τι απάντησε ο δημοσιογράφος

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η ηχηρή «απάντηση» Τσίπρα σε Καραμανλή που πέρασε στα… ψιλά!

ΑΚΟΜΑ: Νέο «χτύπημα» Βαρουφάκη: «Έρχεται μεγάλη καταστροφή στην Ελλάδα…»