Έμμεση κατάργηση των Capital Control τις επόμενες ημέρες – Διπλασιάζεται το όριο ανάληψης

Capital Control

Σε έμμεση κατάργηση των Capital Control οδηγούν οι επόμενες αλλαγές. Το υπουργείο Οικονομικών μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Εστία”, σχεδιάζει να φέρει τις αλλαγές που ανατρέπουν επί της ουσίας τους περιορισμούς για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών μέσα στις επόμενες ημέρες. Ουσιαστικά το όριο ανάληψης διπλασιάζεται με μια και μόνη κίνηση.

Στις αλλαγές οι οποίες φαίνεται ότι θα έρθουν το πολύ ως τα τέλη του Ιουλίου περιλαμβάνεται πρώτα απ’ όλα η αύξηση του ορίου ανάληψης από τα 1.640 ευρώ το μήνα στα 1.800 ευρώ. Μάλιστα, δεν θα υπάρχει ο περιορισμός των εβδομαδιαίων αναλήψεων, καθώς θα δίδεται η δυνατότητα ανάληψης του ποσού με μια ανάληψη για ολόκληρο τον μήνα. Ταυτόχρονα όμως θα δοθεί η δυνατότητα προσθήκης συνδικαιούχου στους υφιστάμενους λογαριασμούς και έτσι οι πολίτες θα μπορούν να έχουν διπλάσιο όριο ανάληψης από τον ίδιο λογαριασμό.

Η τρίτη σημαντική αλλαγή αφορά επαγγελματίες όπως γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι κ.λπ., οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας νέου λογαριασμού. Με τον τρόπο αυτό εμμέσως διπλασιάζεται και γι’ αυτές τις κατηγορίες το όριο αναλήψεων μετρητών.

Ανάσα αναμένεται να πάρουν ωστόσο και οι επαγγελματίες που κάνουν εισαγωγές καθώς θα αυξηθεί από το 140% στο 180% του καλύτερου μηνός το όριο για πληρωμές τιμολογίων στο εξωτερικό.

Όπως υπολογίζουν μάλιστα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών η έξοδος της χώρας στις αγορές, οποία πλέον αναμένεται μετά τον Ιούλιο, θα οδηγήσει σε νέα χαλάρωση των περιορισμών, πιθανότατα ως τα τέλη του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στις αγορές – Μεγάλη τράπεζα κλείνει 600 υποκαταστήματα, απολύει 5.500 εργαζόμενους

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βάζει «πλάτη» ο ESM – Προτείνει εκταμίευση της πολυπόθητης δόσης

ΑΚΟΜΑ: Αδιανόητο! Παρατείνουν την προθεσμία έκδοσης συντάξεων έως τον Ιούνιο του 2018