Αιχμές κατά της Δικαιοσύνης από τον επικεφαλής των Επιθεωρητών Εργασίας για τη 42χρονη

Αιχμές κατά της δικαιοσύνης με αφορμή την αυτοκτονία της 42χρονης που έμενε απλήρωτη επί  15 μήνες, άφησε ο γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση Καρυπίδη.

«Το υπουργείο Εργασίας και η Επιθεώρηση Εργασίας έκανε όλα αυτά τα οποία της αντιστοιχούσαν και της αναλογούσαν σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό» εξήγησε ο γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

«Δεν μιλάμε απλά για μία επιχείρηση η οποία έκλεισε και έναν επιχειρηματία που εξαφανίστηκε.

Μιλάμε για έναν επιχειρηματία ο οποίος συνεχίζει να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα σε άλλους τομείς και ακριβώς εδώ είναι που η Δικαιοσύνη θα μπορούσε όντως να έχει κάνει πολλά περισσότερα πράγματα απ’ όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα», τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο» Θεσσαλονίκης.

«Το υπουργείο Εργασίας και η Επιθεώρηση Εργασίας έκανε όλα αυτά τα οποία της αντιστοιχούσαν και της αναλογούσαν σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό. Έχουν μεταβιβαστεί και έγγραφα προς την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Από εκεί και πέρα, είναι κι ένα ζήτημα για τις προτεραιότητες, τα κριτήρια, πώς προτεραιοποιεί τις υποθέσεις της η ίδια η Δικαιοσύνη, στο οποίο δεν μπορεί να παρέμβει κάποιος άλλος μηχανισμός, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, αν δεν υπάρχει συνεργασία της Δικαιοσύνης, περιορίζονται πάρα πολύ τα όρια», υπογράμμισε.

«Είναι όντως ένα πολύ κακό παράδειγμα και μία πολύ κακή περίπτωση», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ωστόσο πως υπάρχουν μια σειρά από περιπτώσεις, στις οποίες οι εργαζόμενοι δικαιώνονται μετά την προσφυγή στην επιθεώρηση εργασίας.

Όσον αφορά στην περίπτωση των δεδουλευμένων ανέφερε πως «τη διετία 2015-2016, έχουν πληρωθεί περισσότερα από 24 εκατομμύρια δεδουλευμένα σε εργαζόμενους μετά από προσφυγή στην επιθεώρηση και τη διαδικασία της εργατικής διαφοράς.

Που αν σκεφτείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι γλίτωσαν τη δικαστική διαδικασία, μία διαδικασία η οποία και χρονοβόρα είναι και κοστοβόρα, αντιλαμβάνεστε κι εσείς ότι είναι πολύ κρίσιμο ότι 24 εκατομμύρια έφτασαν στους εργαζόμενους ακριβώς μέσα από την επιθεώρηση εργασίας».

Διαβάστε επίσης: «Τρώνε και πίνουν» με τα λεφτά των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ!