Ανεπανάληπτο! Κινέζοι τηλεμετέφεραν «αντικείμενο» στο διάστημα για πρώτη φορά!

Απίστευτο και όμως αληθινό…ομάδα Κινέζων επιστημόνων κατάφεραν ένα σπουδαίο επίτευγμα μοναδικό στα επιστημονικά χρονικά, καθώς πέτυχαν να τηλεμεταφέρουν αντικείμενο για πρώτη φορά στα χρονικά!

Ακούγεται ως αποκύημα επιστημονικής φαντασίας. Αυτό που κατάφεραν επιστήμονες στην Κίνα, είναι απίστευτο και ανοίγει διάπλατα νέους δρόμους στην επικοινωνία και την μεταφορά δεδομένων.

Συγκεκριμένα, μετέφεραν ένα πρωτόνιο από τη γη σε διαστημικό σταθμό που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη εδώ και έναν χρόνο.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν αυτό το σπουδαίο ”άλμα” για την ανθρωπότητα, συνδυάζοντας προχωρημένη φυσική και πυραυλική επιστήμη. Χρησιμοποιώντας λοιπόν μια διαδικασία που λέγεται ”κβαντική περιπλοκή” κατάφεραν να τηλεμεταφέρουν το πρωτόνιο στον δορυφόρο ο οποίος διαθέτει ειδική υποδοχή.

Συγκεκριμένα, για κάποιο χρονικό διάστημα το πρωτόνιο εμφανίστηκε και στα δύο σημεία ταυτόχρονα, με μια κβαντική ”σύνδεση” μεταξύ των δύο, όπου ότι μεταβολές γίνονταν στο ένα γίνονταν και στο άλλο σχεδόν την ίδια στιγμή, σαν να είναι ένα.

Το πείραμα είχε γίνει πολλές φορές μέσα σε εργαστήρια, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που δοκιμάστηκε η τηλεμεταφορά από τη Γη στο διάστημα, σε απόσταση μάλιστα 300 μιλίων.

Διαβάστε επίσης: Πρωτοφανές χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκόλφ κυριολεκτικά βομβάρδισε την Κωνσταντινούπολη!