Απίστευτη αποκάλυψη Βρούτση: Λείπουν 11 φάκελοι από το αρχείο του Φακέλου για την Κύπρο!

Σενάρια συνωμοσιολογίας και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η αποκάλυψη του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ότι έχουν εξαφανιστεί 11 φάκελλοι με σημαντικό υλικό από το Φάκελλο της τραγωδίας της Κύπρου, υλικό που βρισκόταν στα υπόγεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου!!!

«Δεν θέλω να περάσει από το μυαλό μου ότι έγινε κάποια υπεξαίρεση. Ελπίζω να αποδειχθεί ότι είναι τεχνική η απώλεια η οποία έχει επισυμβεί» και ότι θα βρεθούν το επόμενο διάστημα σε άλλα αρχεία που τηρούνται στη Βουλή, δήλωσε ο κ. Βρούτσης, παραδεχόμενος την αφαίρεση των φακέλων

Όσο για το πώς και ποιοι μπορεί να ευθύνονται για την εξαφάνιση των 11 φακέλων αλλά και για το ενδεχόμενο να αναζητηθούν ευθύνες, ο πρόεδρος της Βουλής αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ εξέφρασε την ανακούφισή του που βρέθηκαν βρέθηκαν οι ηχογραφημένες μαρτυρικές καταθέσεις που βρίσκονταν μέσα σε αυτούς και άρα το υλικό, εκτίμησε, δεν έχει χαθεί «ούτε κατά κεραία» και δεν θα μείνουμε στο σκοτάδι.

«Ο τόπος όπου φυλάσσονταν αυτά τα αρχεία άλλαξε τουλάχιστον δύο φορές. Δηλαδή, σε διαφορετικούς χώρους ήταν στην αρχή. Στο τέλος εμείς τους βρήκαμε- και τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως ήταν εκεί- στα υπόγεια της Βουλής, σε έξι φοριαμούς σιδερένιους. Είναι σημαντικό ότι το υλικό, επί της ουσίας, δεν έχει χαθεί», τόνισε.

Στο μεταξύ, σε εύλογο χρονικό διάστημα μερικών μηνών θα γίνει η δημοσίευση του Φακέλου της Κύπρου και θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία αποχαρακτηρισμού εγγράφων που μέχρι σήμερα φέρουν τον χαρακτηρισμό «απόρρητα» και «άκρως απόρρητα», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Το υλικό του Φακέλου της Κύπρου θα παραδοθεί σε λίγες ώρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 για να φτάσει ως τη σημερινή φάση, δηλαδή τη φάση της παράδοσης όλου του υλικού της Ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων που είχε συγκροτηθεί το 1986 προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες που οδήγησαν στο εγκληματικό πραξικόπημα εναντίον της ανεξαρτησίας του Κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνει ότι, με κοινή ευθύνη των δύο εθνικών αντιπροσωπειών, θα υπάρξει δημοσίευση όλου του υλικού που παραδίδεται σήμερα στην Κύπρο και απαντά και με ποιον ακριβώς τρόπο θα προχωρήσει η διαδικασία αποχαρακτηρισμού εγγράφων.

«Εάν κάποια στοιχεία δεν αποχαρακτηριστούν, ακόμα και μετά την παρέλευση 43 ετών, και παραμείνουν ως «άκρως απόρρητα», αυτά θα είναι υπό την φύλαξη και υπό την γνώση, απλώς, των επικεφαλής στις δύο αντιπροσωπείες ή για αυστηρά επιστημονικούς λόγους», σημειώνει ο κ. Βούτσης.

«Είμαι σίγουρος ότι και επιστημονικά θα προσεγγιστούν πλευρές οι οποίες μέχρι τώρα, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, έχουν μείνει στη σκιερή πλευρά αυτής της δραματικής υπόθεσης», αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος απαντά και τι άλλο σημαίνει η παράδοση του Φακέλου για να φωτιστούν περισσότερο αυτές πτυχές της ιστορίας.

Ο κ. Βούτσης και προαναγγέλλει ότι αντίστοιχη επιστημονική εργασία ψηφιοποίησης και ταξινόμησης θα προχωρήσει και για τα αρχεία των άλλων εξεταστικών επιτροπών που είχαν συσταθεί στο παρελθόν στη Βουλή των Ελλήνων.

Διαβάστε επίσης: «Λαδώνει» δημοτικούς υπαλλήλους και αιρετούς άρχοντες ο Σκουρλέτης!