Απίστευτος καβγάς Βενιζέλου με Παρασκευόπουλο και Τασία στη Βουλή για παρακράτος και Καμμένο

Βενιζέλος

Σφοδρή επίθεση κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης  Νίκου Παρασκευοπούλου αλλά και της προέδρου της επιτροπής θεσμών Τασίας Χριστοδουλόπουλου εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας.

Αφορμή ήταν η τοποθέτηση του κ.Παρασκευοπούλου ότι δεν αποκλείεται ο κ. Καμμένος να λειτούργησε κατόπιν εντολής της Δικαιοσύνης, στις επικοινωνίες που είχε με τον ισοβίτη Γιαννουσακη.  «Είναι δυνατόν να λέτε αυτά και να είστε και καθηγητής της νομικής; Έχετε καταλύσει  τα πάντα, την διάκριση των εξουσιών  και το Σύνταγμα και έχετε και υποστηρικτές στο παρακράτος που έχετε δημιουργήσει» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Θεοφύλακτος ο όποιος άρχισε να φωνάζει στον κ. Βενιζέλο «εσείς είχατε δημιουργήσει παρακράτος και τολμάτε και μιλάτε».

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και η κ. Χριστοδουλόπουλου λέγοντας τον κ. Βενιζέλο «επιτέλους έχουμε ανεχθεί  πάρα πολλά από σας».

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε την επίθεση του μιλώντας για βιασμό των θεσμών και για προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατεύσει τον κ. Καμμένο. Μάλιστα επετέθηκε στην πρόεδρο της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου λέγοντας πως λειτουργεί σαν ασπίδα στην παραβίαση όλων των θεσμών από την κυβέρνηση.

Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης επανέλαβαν και σήμερα το αίτημα τους να έρθει στην επιτροπή ο κ. Καμμένος προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις επαφές του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Λόγω της τεταμένης κατάστασης που προκλήθηκε και της φόρτισης η κ. Χριστοδουλόπουλου διέκοψε  τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά μέχρι να αποφορτιστεί το κλίμα και στη συνέχεια να συζητηθεί το αίτημα των βουλευτών.

Μετά την επανάληψη της συνεδρίασης η κυρία Χριστοδουλόπουλου ζήτησε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης το αίτημα που διατύπωσαν σήμερα προφορικά να το καταθέσουν γραπτά προκειμένου να αποφασίσει η επιτροπή. Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τις 25 Ιουλίου και όπως είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου η κλήση και η κατάθεση Καμμένου στην επιτροπή θεσμών θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα λίγο πριν κλείσει η συνεδρίαση ακούστηκε η κ. Χριστοδουλόπουλου να λέει «τέτοιο αίτημα και τέτοιο θέμα αλίμονο αν δεν το συντηρήσετε μέχρι το Σεπτέμβριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραδοχή Κατρούγκαλου για «ατζέντα» σύγκρουσης της πολιτικής με τη δικαστική εξουσία (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ψηφίζει… ΝΔ το Ινστιτούτο Πέτερσον – Όσα ανατρεπτικά είπε μεγαλοστέλεχος για το χρέος και τις επενδύσεις!

ΑΚΟΜΑ: Tζανακόπουλος για Ηριάννα: «Στο «μαύρο βιβλίο» της ελληνικής Δικαιοσύνης η απόφαση»