Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στον τουρισμό – 24ωρη απεργία αύριο

Τουρισμός

Με αιχμή τα κραυγαλέα κρούσματα εργασιακής εκμετάλλευσης στον ελληνικό τουρισμό, οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού και επισιτισμού κατεβαίνουν αύριο 20 Ιουλίου 2017 σε 24ωρη απεργία, μία ημέρα μετά το ρεπορτάζ που παρουσίασε το Spiegel Online με τίτλο «Ο ελληνικός τουρισμός ανθεί, οι εργαζόμενοι υποφέρουν».

«Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και στις τουριστικές επιχειρήσεις γενικότερα, τονίζει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επισιτισμού κ. Παναγιώτης Προύτζος, είναι ότι ενώ δουλεύουν 10 και 15 ώρες την ημέρα κατά την τουριστική σεζόν , στην « Εργάνη» εμφανίζονται σε ποσοστό 60% ως μερικώς η εκ περιτροπής απασχολούμενοι. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις τους δηλώνουν  για να αποφύγουν το πρόστιμο αλλά κατά το ήμισυ. Πρόκειται δηλαδή για υποδηλωμένη και ημιασφαλισμένη εργασία η οποία στερεί έσοδα και από τα ταμεία. Παρότι δουλεύουμε χρόνια μας αντιμετωπίζουν σαν ανειδίκευτους εργάτες .Η συνεχής μεγέθυνση και τα ρεκόρ επισκεψιμότητας και εσόδων, σε έναν κλάδο όπως ο Επισιτισμός Τουρισμός δεν έχουν τον παραμικρό θετικό αντίκτυπο στις εργασιακές σχέσεις. Μιλήσαμε στο Spiegel για την ασυδοσία των επιχειρηματιών και τα κρούσματα εκμετάλλευσης»

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό οργανώνουν αύριο Απεργιακή Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 10:00π.μ.

Στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας επισημαίνεται «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΥΘΜΙΣΗ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ & ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Η Κυβέρνηση όχι μόνον διέψευσε τις υποσχέσεις αποκατάστασης των εργασιακών δικαιωμάτων, διευκολύνει με τη νέα νομοθεσία τις ομαδικές απολύσεις, επιμένει στη προγραμματισμένη φτωχοποίηση της κοινωνίας από την υπερφορολόγηση, την ακρίβεια και στην επιβολή πολλαπλών μειώσεων στις κοινωνικοασφαλιστικές παροχές, όπως με το αυθαίρετο νέο κούρεμα στο εφάπαξ και την αρπαγή των εισφορών, των αποθεματικών και της περιουσίας του Ταμείου Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτοξεύεται η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο: Στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αρχίζει τις… διακοπές του ο Δακτύλιος – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

ΑΚΟΜΑ: Ντοκουμέντο για την Ηριάννα – Τι αναφέρει η έκθεση πραγματογνωμοσύνης της ΕΛ.ΑΣ.