Δραγασάκης: Εφικτό το τέλος του προγράμματος σε ένα χρόνο

“Η επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων είναι απαραίτητη συνθήκη για να ανακτήσουν οι τράπεζες το ρόλο τους στην οικονομία”. Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, χρηματοπιστωτικού τομέα, με θέμα “Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών Επιχειρήσεων”, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι “με τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων θα απελευθερωθούν παραγωγικές δυνάμεις από βάρη που για χρόνια εμπόδιζαν τη δυναμική της ανάπτυξής”, ενώ σημείωσε ότι με τον εξωδικαστικό μηχανισμό για πρώτη φορά τα “κόκκινα” βάρη αντιμετωπίζονται συνολικά με τρόπο διαφανή, δίκαιο και βιώσιμο.

Στην ίδια εκδήλωση, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε γενικότερα, ότι “δεν επιτρέπεται εφησυχασμός ή παραγνώριση των δυσκολιών και των εμποδίων που είναι μπροστά”, επισημαίνοντας ότι “ανοίγει όμως σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα” και σημείωσε ότι μετά το τελευταίο Eurogroup το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στη μείωση της ανεργίας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Η συμφωνία για σταθερές δαπάνες εξυπηρέτησης χρέους κάτω από 15% του ΑΕΠ και η ρήτρα ανάπτυξης προστατεύουν τη χώρα από εξωτερικά σοκ στο μέλλον” είπε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε: “Μετά το τελευταίο Eurogroup γίνεται εφικτό το τέλος του προγράμματος σε ένα χρόνο, η έξοδος στις αγορές και το τέλος της ειδικής επιτροπείας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάτι τρέχει με τη δόση – Γιατί έχει μπλοκάρει η εκταμίευσή της

Τα τρία ανοιχτά μέτωπα για να πάρει η Ελλάδα τη δόση

Έρχεται νέο χαράτσι -Τι σκέφτηκε η κυβέρνηση για να αυξήσει τα έσοδ